Kategoriarkiv: Allmänt

Allt allmänt om allt möjligt hamnar i denna kategori. Här hamnar bloggposter som inte riktigt passar in i någon annan kategori.

Gott Nytt År

Snart har Sylvester namnsdag och det betyder även att det är nyårsafton. Ville passa på att önska alla som läser här då och då ett riktigt gott nytt år. Smäll inte av alla dina raketer och smällare när du är full så du tappar fingrarna. Tänk på att du behöver fingrarna för att skriva alla Made for Adsense sidor du ska skapa år 2008.

Gott nytt år önskar Marcus

Mitt mål för 2008 är att först och främst att utveckla mitt företag Svensk SEO mer samt att skapa fler samarbeten med andra bolag etc. Hittills har jag hittat en hel del trevliga samarbetspartners som jag kommer styra upp diverse projekt med. Ett av projekten är en unik typ av SEO-tjänst som kommer vara perfekt för dig som vill göra en föranalys på vad det är du behöver för slags tjänst etc. Jag beräknar vara igång med det projektet inom 6 månader.

Jag ska också ta mig en funderare på om jag ska sätta mig in i en nischad nisch. Visst är SEO en nisch för mig men varför inte ha 2 specialområden på nätet. Intressen har jag så det räcker och blir över. Gott nytt år på er alla!

Storm i ett vattenglas

Nyligen så fanns det en artikel i Dagens Media där ett visst företag framställdes felaktigt som the ”bad guys” för en händelse som inträffade långt tidigare.

Det handlar förstås om historien med Urban G.
Urban upptäckte en sida där det fanns karikatyrer på honom.
Den huvudansvariga för den sidan är jag och det har många vetat om en längre tid men nu är det dags att alla får reda på det.
Sidan började som ett skämt där karikatyrer laddades upp och ren flummtext skrevs. Det var alltså på det sättet sidan kom till.
Jag har tidigare haft mycket kontakt med Urban privat (mail) angående detta och framfört mina ursäkter under en längre tid. Jag vet att jag tagit ett snedsteg men har ingen anledning att gömma mig för det. Urban vet sen långt tillbaka om att det var jag och jag kontaktade honom så fort jag insåg att Urban tagit sig illa vid av händelsen.

Sorry

Jag skulle kunna förklara mycket mer men anledningen till att jag skriver nu är för att offentligt be om ursäkt till Urban. Att det hela skulle gå långt trodde jag aldrig och det enda jag kan göra i dagsläget är att avvakta och se om Urban vill åtala mig eller om han vill godta mina ursäkter.
Personligen tycker jag hela historien är en storm i ett vattenglas men jag respekterar Urban´s beslut vilket som.
Jag erbjöd mig att träffa Urban (i samband med SEO-forum träffen) eller att prata med honom i telefon så att han får se att jag inte hade något ont uppsåt i tankarna när sidan skapades. Att jag på något sätt skulle tycka illa om Urban är helt felaktigt. Det var ett skämt som spårade ur och det fanns aldrig någon avsikt att skada.
Mer om detta tar jag helst med Urban privat (som vanligt) eftersom jag märkt att vid kommunikation med andra parter så blir det bara en röra.

Ursäkta att jag inte bloggat på ett tag. Här är anledningen…

Min blogg har inte varit uppdaterad på ett tag. Anledningen är att det inträffade en olycka som helt sugit ur mig energin dem senaste veckorna. Har man otur så har man

Handled bruten aj

Det är nämligen så att jag brutit handleden, dessutom riktigt illa. :( En lätt tur i joggingspåret orsakade mig flera veckors strul p.g.a att jag hade sådan jäkla otur. I en isig nedförsbacke så gjorde jag en Kalle Anka vurpa deluxe och landade såklart med hela kroppsvikten på en illa böjd handled. Såklart att allting jag landade på gick sönder….

Så här såg det ut efter gipsningen
Bruten Handled

Efter ihoplappning och gipsning på S:t Görans Sjukhus så vart det att ta det lugnt ett par dagar. Inget stökeri med andra ord….
Efter ca 10 dagar när jag precis börjat återhämta mig och komma tillbaks till jobbet o.s.v så gick jag på ett nytt besök på S:t Görans Sjukhus för röntgen. Då fick jag tyvärr beskedet om att det måste bli en operation eftersom min handled såg ut som ett slafsigt målat konstverk av en full konstnär på röntgenbilden. Operationen var dagen efter så att det var bara till att sluta äta mat och tvätta sig ordentligt.

Så här såg det ut efter operationen
Armen efter operation

Denna gång fick jag inget blått bandage utan fick nöja mig med Frankenstein looken på gipset ;)
Nu är det bara invänta ett par veckor på att allt ska läka ordentligt så blir jag förhoppningsvis lika flitig vid tangentbordet som vanligt. Stort tack till personalen på S:t Görans ortopediska och personalen på avdelning 39 som varit ytterst kompetenta och trevliga.
Man tycker synd om sig själv i ungefär 2 minuter när man är på sjukhus. Sedan inser man vad sina medpatienter råkat ut för och tycker faktiskt att man har haft tur istället. Det finns alltid dem som har det värre så sluta klaga, om ni nu skulle vara sådana som klagar ;)
Förhoppningsvis blir nästa bloggpost något om sökmotoroptimering eller liknande istället…
I´ll be back!

Ps. För er som är intresserade av SEO/sökoptimering så är en ny träff på gång via seo-forum verkar det som. Om jag inte bryter något mer ben så lär jag nog komma…

Kokain på nätet, är det ok att sälja rakt av?

Alla som vill köpa kokain på nätet kanske har blivit lurade av kompass.se och eniro.se. Gör man en sökning på kokain på Google så får man upp två stycken sponsrade länkar.

Annons som går till Eniro: Koks, Hitta det du söker på Eniro eller annonsera gratis.

Annons som går till kompass.se Kokain, Vi letar leverantörer där du aldrig letat. Finn kokain här.

Kokain

En märklig sak här är att Tradera inte har en annons på samma sökning? Dom annonserar ju på en hel del andra opassande ord som t.e.x krök. När det gäller kokain så ligger Tradera lite efter Eniro och Kompass men man vet aldrig, dom kanske börjar annonsera på detta ord snart också. Roligt iaf att rubriken på Eniro´s annons enbart innehåller ordet koks. Jag får önska dessa annonsörer lycka till i framtiden och med största sannolikhet så kommer vi få se fler liknande annonser inom kort. Hur vore det om dessa stora företag kanske skulle börja leta efter en mer seriös annonsör?

Tondöv ?

Är du tondöv? eller är du bra på att identifiera toner? Fortsätt då att läsa här!
För alla som pysslar med musik så borde den här lilla artikeln vara rätt intressant!
Tack vare det underbara MSN messenger så hittade jag en sida där man kan göra ett snabbt test för att se hur pass tondöv man egentligen är eller inte är.

Det går ut på att man ska svara på 36 frågor! (oroa er inte det går snabbt) för man får endast två alternativ att välja emellan. Man får lyssna på 2 stycken ljudfiler i snabb följd på varje fråga och sen svara på om dom 2 styckena är identiska eller ej. Det låter ganska enkelt eller hur? men jag fick bara rätt på 80,6 % av frågorna första gången jag gjorde testet, vilket betyder att jag antingen inte koncentrerade mig eller att jag har problem att höra små skillnader mellan olika toner…. Rekommenderas starkt till alla som pysslar med musik iaf, och jobbar du med musik bör du få över 95% på första försöket så nu är det bara för dig att prova att klicka på nedanstående länk om du är tondöv eller ej.

Till testet: Tondöv

Modeblogg

Guess what!

Visste ni att 4 av dom 10 mest populära bloggarna på bloggtoppen.se handlar om just mode… Det trodde man faktiskt inte men så ser det ut just nu…
mode på bloggtoppen

Ok! om man kollar på besökar antalet på sidan som är rankad som nr 3 så ser man att det är väldigt högt med tanke på att bloggtoppen började ta statistik först 22/3, 2006 för englas showroom

Här är statistik på denna modeblogg saxat från bloggtoppen:

StatistikAntal unika besökare denna vecka 20,494
Sidladdningar denna vecka 32,478
Totalt antal sidladdningar av denna blogg 1,439,372
Totalt antal unika besökare hos denna blogg 977,461 (observera!)
Medel av antalet besökare / sidladdningar 64%
Totalt medel på unika besökare/sidladdningar 68%
Ut denna vecka 872
Totalt ut 40,035
Medeltal ut / totalt ut 3%

Totalt alltså drygt en miljon unika besökare sedan den 22á mars!!! Wow! bra jobbat där :)
Om det nu stämmer till 100% är vi inte helt hundra på men så vitt jag vet så har har bloggtoppen en spam-säker mätning av unika besökare d.v.s går du in på morgonen, mitt på dagen och på kvällen så räknas bara ett besök p/dag till statistiken…

Om siffran 1 miljon besökare stämmer för denna blogg så är det ju snudd på sinnessjukt nästan… asså inte just för att det är en mode-blogg men för att man iöverhuvudtaget kan ha så mycket besökare på så kort tid som en bloggare.

Man kanske bloggar om fel grejer hehe! :) istället för att blogga om SEO kanske man bör skriva vilka skor man har köpt ;) det verkar ju funka…. hahaha! Nej men seriöst så verkar det vara unga tjejer som letar efter main-stream mode fakta o liknande som besöker dessa modebloggar. Det är en väldigt stor målgrupp faktiskt, som vanligt är det så att killar köper prylar och tjejer handlar kläder för pengarna istället….

Ps. Jag har ett par vita skor faktiskt ”Lacoste” ni vet krokodilen……
lacoste skor mode

Sådära! nu förväntar jag mig 1 miljon besökare om ett par månader :)