Kategorier
Internet kategori

Blondin Bella

För er som inte bott under en sten senaste tiden så vet ni säkerligen vem Blondin-Bella är? Om inte så är det en framgångsrik bloggare både när det gäller besökare och även rent ekonomiskt.

Se Blondinbella´s blogg genom att söka på Blondinbella på Google.

Hon är väl en de få som tjänar riktigt bra pengar på sitt bloggande och då menar jag inte sådana som jag med flera som kanske kan köpa ett par byxor om man har tur en månad. Eftersom jag själv jobbar med marknadsföring och är lite inne på sådant som masspsykologi så kan jag bara konstatera att Blondin-Bella och hennes team har lyckats otroligt bra. Det finns knappt en enda person med Internetvana under 25 i Sverige som inte vet vem hon är ännu. Så hon/teamet har alltså lyckats att bli kända i stort sett från scratch?

Det är inte Blondin Bella på bilden, jag måste ju ha någon bild iaf :)

Det är inte Blondin Bella på bilden, capiche?

Anledningen till att jag skriver det här är egentligen för att jag har en fråga. (please answer) Som jag förstår det så började det med att Blondin Bella hade en populär blogg (samma som idag, fort populär) och sen att hon blev uppmärksammad av media på grund av att de tyckte det var så häpnandsväckande att en enda bloggare kunde få så mycket besök.

Har jag rätt? och isåfall vilka medier var det som skrev de första artiklarna eller gjorde de första reportagen. För de är ju egentligen de som gjorde att hon fick chansen att glänsa lite för att senare bli en riktig kändis. Har jag fel? Skulle Blondin Bella ha lika mycket besökare idag och tjänat lika mycket om hon inte hade fått lite skjuts i början?

Ps. senast jag läste på bloggen såg jag detta:

Saker jag ska ha gjort innan jag fyller 20.

Starta upp ett nytt företag där jag ska coacha och hjälpa
bloggare att tjäna pengar.

Snacka om att hon är rätt person för det :) Jag önskar lycka till! och BTW om du vill annonsera på Blondin Bella´s blogg så går du till Adicate.com.

15 svar på ”Blondin Bella”

skulle bara kolla om det gick att kommentera. :)

Som jag minns det handlade de första artiklarna om att hon redan var sveriges största privata blogg (enligt den där sidan där alla bloggare kollar hur populära de är). Detta indikerar ju att berömmelsen började någon annanstans än i just tidningarna.

När det väl tog fart handlade det ju mycket om att hon var i precis rätt tid också, en debatt om att tjäna pengar på att låtsas skriva redaktionellt material om produkter blossade ju upp, och just den veckan var hon den populäraste bloggen… (the power of context)

Av någon anledning verkar folk även uppskatta det hon skriver (även om en stor del av publiken verkar gilla att få bekräftat att hon är korkad bara).

Marcus, jag tror du har helt rätt att den hjälpen från media var en nyckelfaktor för att hon får så mycket trafik.

Vissa skulle säkert hävda att andra saker som hjälpt henne är:
-uppdaterar bloggen ofta,
-skriver om det som målgruppen vill läsa om (mode, de flesta kategorier om mode eller relaterat till mode rockar fett).
-att hon ser bra ut (håller ej med),

Tycker hon gnäller onödigt/oförtjänt mycket på andra: peyre punkt blogspot.com/2008/02/svar-till-blondinbella.html

Sedan kan hon komma att få problem då hon säljer länkar så uppenbart och skriver om företag hon träffar (ex: läs t. ex inläggen om www . fa rga delinser .com, dem visar att hon eller hennes marknadsförare är lite fel ute när det kommer till länkförsäljning).

Aja nu kommer jag offtopic.
Så, när gör du om MarcusWestbergs.se till modeblogg? :P

Tjena Niklas!
Tack för input. Kanske är det så att det bara gick som på räls för henne vid rätt tidpunkt. Det skulle vara intressant att se de första artiklarna ändå såklart. Så om någon läser och vet så kommentera gärna :)
Blondin Bella har ju även haft bra hjälp på vägen från sitt team.

Svara

Bakom hennes framgång finns givetvis hennes content, men eftersom hon backas upp av bla Glife så är det svårt att jämföra hennes framgång med liknande bloggar utan samma uppbackning.

Glife har satsat hårt på bloggar, tänker närmast på tvisten med Karolina Lassbo, köpet av fatale.se, lanseringen av sidandsally.com och givetvis blondinbella.se

Andelen i blondinbella.se är okänd, men Glife tar 30% provision och står som ägare av domänen. Så orsaken till hennes framgång finns troligen i de som gått in och tar del av vinstkakan.

Trots att vi är i samma branch (blogging)…
och
Trots att vi kallas (nästan) med samma namn…
har jag aldrig slösat tid på att besöka hennes eller liknande bloggar.

Markus, du har rätt att hon fick lite för mycket uppmärksamhet i media. Låt hon ”coacha” hur mycket hon vill – it’s a strange world we living in, right?

Jimmy: Tack! Intressant!

Bello: Att hon fick för mycket uppmärksamhet är det bara de avundsjuka som tycker kanske? Anledningen till att jag skrev är för att analysera. Det jag vill lista ut är hur hon kunde bi den hon är idag. Ta det steg för steg och lägga ihop pusselbitarna. So strange world? Yes, men när det gäller blondinbella tror jag inte det finns några konstigheter bara bra planering ur ett ekonomiskt perspektiv.

Svara

Haha. Mackan! Jag vet inte ifall du hört om det, men bakom hela blondinbella-bloggen så sitter det ett team som skriver alla inlägg åt henne. De annonserar också saker. I smyg. En Google-sökning på orden ”blondinbella smygreklam” ger dig en rad intressanta resultat.

En Google-sökning på ordet blondinbella ger dig också rätt intressanta resultat. Efter blondinbella’s egna blogg så kommer min blogg upp vilket är rätt bra då blondinbella är ett ord som söks på alldeles för ofta. Länge leve SEO!

Kommentera