Kategorier
Datorer & Elektronik

Nu har Macbook Air släppts

De som spekulerade hade rätt. Den nya bärbara datorn från Apple heter Macbook Air. Den marknadsförs nu som världens tunnaste notebook. Efter att ha kollat på reklamvideon för Macbook Air på Apple´s Hemsida så kan man inte göra mycket annat än att hålla med. Det intressanta är nu vad en Macbook Air har för pris? 16.495 kronor kostar den i nuvarande stund på svenska Apple Store. I USA kostar den $1799 och det är tyvärr alltid lite prisökning om man vill köpa den här i Sverige. Det kan ju vara en fördel med svenska bokstäver på tangenterna.

Jag hoppas på att Macbook Air inte låter som ett sågverk heller eftersom de vanliga Macbookarna är rätt tysta om man jämför med vanliga PC laptops. Den kommer i 2 olika versioner och det är en light-version samt en lite tyngre med nyare teknik och bättre prestanda. Se mer på Apple´s svenska sida om Macbook Air. Lite fakta för den lättare versionen:

  • 1,6 GHz Intel Core Duo processor
  • 2 GB minne
  • 80 GB Hårddisk (4200-rpm PATA hard drive)
  • Trådlös (Built-in 802.11n Wi-Fi2 and Bluetooth 2.1 + EDR)
  • 13″ Skärm
  • Batteritid 5 timmar
  • Gjord i Aluminium

Macbook

Frestande produkt men en aning dyr. Man trodde väl att Apple skulle sänka priset på sina vanliga gamla Macbooks när denna kom men de har fortfarande samma pris. Man vill ju gärna ha en Mac och prova hur det är att jobba på Internet med en sån. Frågan är om det inte är smartare att köpa en vanlig Macbook istället för en Air modell.

Kategorier
Datorer & Elektronik

Macbook Air?

Uppdaterat! Nu har Macbook Air släppts i Sverige och här kan du se Steve Jobs Keynote på video.

Idag (15 Jan) så är det dags för MacWorld Expo i San Franscisco. Det skulle säkert vara rätt så trist om inte det nu blir så att Apple kommer släppa nya Macbook modeller. Det ryktas om att en ny modell med namnet Macbook Air kanske blir den stora överraskningen. Mac/Apple ska ju alltid vara så hemliga av sig och de har ändå lyckats ganska bra med att hålla allt dolt för allmänheten. Det ska bli intressant att se vad Apple spottar ur sig. Jag har iaf hittat lite info om det hela. Jag har aldrig ägt en Mac heller men snart är det nog dags. Det är klart att Marcus ska ha en Mac.

Apple Macbook

Här kommer lite preliminära fakta angående Macbook Air, om den nu kommer heta exakt så vet jag ännu inte.

Det där med priset har jag svårt att tro. Även fast den kommer kosta mer i Sverige så låter det ändå förvånansvärt billigt. Vi får veta snart eftersom svenska Apple Store antagligen kommer uppdatera sin webbshop inom kort.

Lite skvaller hittar du här på Macrumors.com.