Kategorier
Internet kategori

Undvik Domain Renewal Group

Idag fick jag ett brev från Domain Renewal Group postat från Jamaica, NY.

Min första tanke var att det var säkerligen en gammal domänregistrar som jag haft som nu ville göra lite reklam. Fel hade jag.

Jag skriver den här posten för att varna andra som fått brev från DRG. Ni behöver alltså inte betala denna förslag till faktura om ni fått liknande brev själva.

Här kommer en bild på brevet som jag tog med kameran:

Förslag till betalning från Domain Renewal group
DNG – klicka för större bild.

Några tecken på att något fishy är på G kan läsas i listan under:

1: Jag har ingen registrar som kallar sig Domain Renewal Group av vad jag kan minnas.

2: Domänen svenskseo.com har jag nyligen förnyat.

3: Postat från Jamaica NY, men de vill att jag skall skicka tillbaka till London, England. De vill dessutom att jag skall betala porto. Ska jag ge bort mina kreditkortsuppgifter till någon så kunde de ju iaf ha betalat portot kan man tycka. Snålt av dem.

4: Frågar efter kreditkortsuppgifter. Hur ofta skriver du ner dina kreditkortsuppgifter på brev via request och skickar till okända mottagare? Inte ofta va, och om du gör det så lägg av med det. Det här är den tydligaste varningsklockan.

5: Efter lite snabb-googlande så får jag intrycket av att Domain Renewal Group i stort sett bara har negativt skrivet om sig.

6: Google´s förslag är ändå för roligt precis då man skrivit klart Domain Renewal Group, se bild:

Google sökning
Google sökning

För er som är intresserade tog jag även ett foto på DRG`s avtal, klicka för att förstora.

Avtal
Avtalet

Många bloggare verkar ha blivit kontaktade av DRG. Det märker man om man söker lite på Google.

Trots att det finns mycket redan skrivet som varnar så kan jag tänka mig att vissa ändå skriver ner sina kreditkortsuppgifter och skickar in till London. Detta beror nog oftast på oerfarna webmasters som precis börjat med domäner, webbhotell och hela den grejen. Men nu vet ni.

6 svar på ”Undvik Domain Renewal Group”

Som innehavare av en stor domänportfölj får man ett brev i veckan av dessa tattare tyvärr. Och de har hållit på i flera år.

Det är faktiskt första gången jag får brev av just DRG. Trots att jag har reggat domäner i hundratal. Undrar hur mycket regnskog de skövlar för att kunna ha möjlighet att skicka ut alla sina brev?

Svara

Jag brukar också få deras brev, i alla fall några gånger om året. Men det har helt klart dragit ner på mängden sedan man la in whois-protection.

Ja, det verkar som en hel del har fått brev hemskickade.
Whois protection som Fredrik säger är ett bra tips. Då slipper man förhoppningsvis ev email spam samtidigt.

Svara

Ja dessa brev dimper ned i brevlådan då och då. Men trodde faktiskt att det var något seriöst, dock har jag inte betalat något.

Kommentera