Kategorier
Sökmotoroptimering

Enkel men smart uppdatering för att få bukt med Googlebomb problemet

För ett tag sen så uppdaterade Google sitt algo. Därmed kommer det nu bli svårare/omöjligt att utföra en så kallad Googlebomb.
Ok! Googlebomb/Googlebombing är alltså när man får upp en sida högt i sökmotorresultaten när den är totalt orelevant för sökordet. Historien om George Bush är numera historia. Tidigare var det så att om man gjorde en sökning på miserable failure så kom vita husets biografi om George Bush upp som sida nummer ett. Det var inte en slump utan ett flertal personer hade gått ihop och länkat till vita huset sidan med ankar texten miserable failure från ett stort antal webbplatser. Eftersom Google ser inkommande länkar från webbplatser som röster så röstade dem helt enkelt upp George Bush som nummer ett på den sökfrasen.
Det kan tänkas att Google också fått vissa påtryckningar att göra något åt problemet från vissa håll och kanter.

Det bra med denna uppdatering är att man slipper sådana här grejer som den med George Bush, men å andra sidan så är det många som förlorar på det också. Många bra webbplatser som rankar högt tack vare sin popularitet får numera koncentrera sig mer på att se över sin sin webbplats rent tekniskt istället för att lägga mer tid på att skapa bra innehåll för besökarna. Det är lite synd för att flertalet webbplatser är inte redo för detta. Men men….Detta kanske är en nödvändighet?

Läs mer om Googlebombs på Matt Cutts blogg: Algorithm to reduce Googlebomb impact
.

Kommentera