För dig som gillar WordPress – Plugins och allmäna tips

Alla som har provat gillar WordPress. För dig som är nybörjare rekommenderar jag att du läser mitt gamla inlägg om hur man skapar en blogg. Till dig som kan grunderna men ännu inte har läst om hur man sökmotoroptimerar en WordPress installation kanske min guide SEO för WordPress kan vara något.

Nu på senare tid så används inte bara WordPress av hobbybloggare utan det kan användas som grund till det mesta. För att ta några exempel på vad man kan göra med WordPress som grund kan ni ta en flukt på: Taffel, Lokaler eller Kolgrill.se för att se hur kreativ man kan vara.

Jag tänkte tipsa om några bra plugins som man kan använda till WordPress. Det finns ju som bekant tusentals plugins till WordPress så om ni har en favorit kan ni gärna tipsa här så kanske jag kan ta med den i kommande inlägg.

Jag tänkte dock ge några snabba tips först på lite smågrejer som jag upptäckte när jag installerade senaste versionen av WordPress 2.5. Jag har tidigare installerat alltför många plugins på denna blogg, inte för att jag behövde det utan mest för att få inspiration och se vilka möjligheter som finns. Nackdelen med att modifiera sin installation allt för mycket är att det kan uppstå problem längre fram då WordPress hela tiden uppgraderas. Tänk även på att vissa plugins fyller upp din databas med en massa skräp så försök att välja plugins som kommer från trovärdiga källor. Detta för att kunna få tillgång till nya versioner av dina plugins samt att förhoppningsvis få dom kompatibla med kommande WordPress versioner.

Användbara plugins till WordPress.

  • Related posts (skapar en lista med relaterade inlägg via Tags)
  • XML Sitemap Generator (skapar en .xml sitemap kompatibel med Google Webmastr Central)
  • Wassup plugin (se vad dina besökare gör live)
  • Theme Test Drive (testkör dina mallar medans dina besökare ser standardmallen)
  • WP-Cache (snabbar upp din WP-installation)
  • CformsII (kontaktformulär som inte skapar allt för mycket problem)

För att själv söka efter plugins så kan du börja med att leta här på WordPress plugin sektion. Allt går att hitta. Längre fram är det tänkt att jag kommer skriva ett längre inlägg om plugins där jag täcker in allt från SEO till användarvänlighet och mycket mer.

Kommentera gärna och lämna gärna URL till den plugin du tycker är bäst :)

En kommentar till “För dig som gillar WordPress – Plugins och allmäna tips”

Kommentera