Google´s indexering är väldigt snabb

När det gäller att indexera innehåll snabbt så ligger Google i framkant. Nyligen så skrev jag en liten notis om att Anton Johansson har skrivit en artikel i IDG. När jag sedan 3 minuter senare gjorde en sökning på inläggets titel så fanns det redan med i sökresultaten. Här går det undan! Detta är otroligt glädjande eftersom man nu har chans att skriva om saker som är aktuella under dygnet och samtidigt ha möjlighet att bli hittad av folk som söker på Google. Bra jobbat Google.

Ett tips för att få sin sida indexerad är att lägga till den i Google Webmaster Tools. Där får man även en massa annan nyttig information om sin webbsida. Glöm inte att verifiera din sida när du loggar in på Google Webmaster Tools.

Sökning på Hur kommer framtidens sökoptimering att se ut.

Snabba puckar Google

7 reaktioner till “Google´s indexering är väldigt snabb”

 1. Har märkt detsamma, kanske inte just 3min senare men iaf en halvtimme senare så har det varit uppdaterat i sökresultaten. Google älskar bloggar som uppdaterar ofta verkar det som :)

 2. Det finns en problematik med det också. I förlängningen betyder det ju att nyare inlägg som inte behöver vara mer relevanta prioriteras över gamla kanske mer relevanta inlägg på samma sökord.

  Google är ju en sökmaskin och inte en nyhetstjänst. Det är smidigt att google har snabbat upp indexeringen.

 3. Jag tror inte att nya inlägg kommer ersätta de gamla trovärda i serpen. Just i det här exemplet kom jag ju 1á bara för att det var en sån udda sökfras. (7 ord) Google har koll. Mest koll av alla faktiskt.

 4. Google själva har faktiskt kommenterat snabbheten i indexet och om jag inte är helt ute och cyklar är den tätt sammanknuten med QDF, ”Query Deserves Freshness”. Där Google, baserat på sökhistorik och den fråga som du just ställt, samt statistik om nyligen indexerat material, i realtid avgör om just den fråga du ställt skall besvaras med färksa resultat eller med de gamla trovärdiga resultaten.

  Så i vissa fall kommer nog de gamla trovärdiga resultaten att få stryka på foten för de nyligen indexerade källorna.

  Användningsområdet för detta känns enklast att exemplifiera med sökningar som till exempel ”fotbolls vm” eller ”hockey vm” som ställs under pågående evenemang. Där man kan misstänka att den som söker faktiskt är ute efter det just nu pågående evenemanget och inte efter någon gammal vm site från tidigare arrangemang.

  puh.. det blev en lång kommentar.

 5. Känns inte som någon vidare förlust om vi ”Googlare” slipper alla gamla gråa VM-sajter. Sajter som inte blivit uppdaterade på låt oss säga 1 år eller mer förtjänar ju faktiskt inte att ranka högt på ett aktuellt evenemang. Vi får se hur mycket vikt Google lägger på sin färskhetsbarometer (QDF) längre fram.
  Det här var kul, ska snappa upp lite mer research i detta.

 6. Google indexerar IDG vansinnigt snabbt, det har jag sett i mina artiklar. Men däremot skiner fortfarande IDG med sin frånvaro i Google News?

 7. Hej Marcus!
  Jag förstår mig inte på det här med WordPress och installation. Jag undrar om du kan hjälpa mig på nå´t sätt?

Kommentera