Google-bomb

Christian Rudolf skrev en bra artikel nyligen om en Google bomb. Det är ett gammalt klassiskt fenomen som sätter sig på tapeten då och då i samband med att någon skapat en Google-bomb som fått uppmärksamhet.

Vad är en Google bomb?

En Google-bomb går ut på att man får en sida som man själv inte styr över att ranka på ett visst nyckelord eller kanske även en fras. Tricket är att först hitta nyckelordet eller frasen på sidan du skall Google-bomba.

Man skapar enkelt en Google-bomb genom att länka till en utvald sida med en specifik ankartext på länken. Ankartexten skall vara samma ord eller fras som du vill att sidan skall ranka högt på.

Skillnaden på en Google bomb och vanligt länkarbete är att när det gäller en Google-Bomb så är inte alltid den utvalda sidans ägare medveten om att en ny typ av ranking erhållits. Ett klassiskt exempel är när en sökning på ”Miserable Failure” via Google.com visade George Bushs profilsida som resultat nummer ett.

En skön Google-bomb

Kanske inte en bomb, en roundkick-attack snarare. Här är en typ av bomb som jag personligen tycker är väldigt underhållande. Exemplet nedan med Chuck Norris är ju inte i sin rätta definition en ”äkta” Google Bomb men förtjänar helt klart att visas upp :) Prova själv att söka på Find Chuck Norris och klicka sedan på ”Jag har tur”.

Chuck Norris
Chuck Norris – Klicka för större bild

Har ni som läser några bra exempel på Google-bomber och liknande så posta gärna en kommentar.

5 reaktioner till “Google-bomb”

 1. Sjukt kul.

  Senaste Google-bomben jag hört talas om var den mot sverigedemokraterna. Bidrog själv med ett par länkar!

  1. Jag tycker faktiskt inte att det är en Google-Bomb (det samma gäller ju Chuck ovan som Marcus påpekar). För att det ska vara en Google-bomb på riktigt tycker jag att det krävs att man tar positioner med någon annans site, att bara skapa en site som hette miserablefailure.com och ranka upp den skulle ju inte vara särskilt spännande.

 2. ”Google won’t search for Chuck Norris because it knows you don’t find Chuck Norris, he finds you”

  Hahah
  har alltid trot att det var googel själva som bjöd på lite humor

  finns det fler likande ?

Kommentera