Kategorier
Internet kategori

Google Checkout

Nu lanseras Google Checkout En betaltjänst ifrån Google som ser ut att bli väldigt bra. Den heter Google Checkout och ska vara en säker lösning för dig som vill handla på nätet.

För att direkt få en inblick av vad detta betalsystem handlar om så finns här en video från Google som går igenom grunderna för deras online betalservice.

Flexibel intergration och en rad finesser kommer göra Google Checkout populärt sägs det på Google´s egna blogg.

Det hela låter ju väldigt fantastiskt och hade det varit något annat företag än Google så hade man ju antagligen bara sagt…. Jaha vi får se om det blir nåt av detta., men Google är ju kända för att producera fram topptjänster i allt inom alla tänkbara tjänster i Internet miljö.
Eftersom det är just Google som släpper detta: Google Checkout vet man redan från början att det inte är en pirat som siter vid spakarna och jag tror dom flesta vid det här laget litar på Google vid användande av deras tjänster…. Det ska väl vara Google Adwords och Google Adsense då som det har varit lite debatt och oklarheter omkring.

Här är den biten som är den allra bästa med nya Google Checkout:

Uppgifter om ditt kreditkort så som kreditkortsnummer ges inte ut till försäljarna.

Detta gör ju allt med internet betalning en hel del säkrare om man är van att handla för små och stora belopp på mindre okända webshoppar.

Om man ska gissa vad som kan bli negativt med Google Checkout så kan det väl möjligtvis vara kundsupporten som kommer på tal. Hur kommer Google lösa det? Det krävs ju ordentlig service om man vill tillhandanhålla folks pengar och allt måste verkligen gå på räls när det kommer till den biten…
Men antagligen så kommer Google lösa det på ett smidigt sätt för om dom lyckas med denna lansering så öppnar detta desto fler dörrar för Google som nu redan är överallt ändå… Frågan är hur stora Google kan bli samtidigt som dom fortarande uppfattas som dom goda? Det kommer väl en gräns någonstans då dom bara kommer ses som jobbiga eller???? Ja det får vi se ;)
Jag hoppas iaf att Google får glida på sin framgång ett tag till…. det ger ju trots allt en hel del fördelar till dom som söker information på nätet med tanke på att man slipper bläddra sig igenom 2 sidor spam innan man hittar det man söker som det kan vara på vissa sökmotorer.

Den här Checkout tjänsten ifrån Google konkurerrar ju nu direkt med Paypal som hittils har varit den ledande internationella betalningslösningen för internethandel. Paypal var revolutionerande när det kom eftersom man kunde registrera sitt kreditkort en gång enbart och sen handla varor och tjänster över hela världen bara genom några knapptryckningar på musen. Tyvärr så är också Paypal förknippat med ett oändligt antal scam och lurendrejeri försök på alla möjliga vis, det blir lätt så om något blir stort…. Men nu är frågan då också hur pass bra säkerhet Google kommer ha på sitt Google Checkout?.

Nu finns det också en hel blogg dedikerad till Google´s Checkout besök: http://googlecheckout.blogspot.com/ för mer informatinon om Google Checkout.

Tidigare så var det tal om att tjänsten som nu blev kallad för ”Google Checkout” skulle heta ”Gbuy” men så vart det alltså inte och tur var kanske det eftersom ordet ”checkout” just betyder utcheckning vilket då också är ett passande ord som är lätt att komma ihåg. Google Checkout har redan fått massvis med spekulanter för sin tjänst b.l.a så har den stora sajten buy.com redan intergrerat Google Checkout på sin sida.

Vanligtvis så släpper Google allting i Beta versioner först men eftersom det här nu handlar om en sån viktig sak som pengar och folks förtroende så var Google tvugna att släppa en 100% testad version på en gång istället för att exprimentera sig fram som dom gjort med t.e.x Gmail. Just nu pågår det ett stort marknadsförings krig mellan sökmotorerna Google, Yahoo och Msn, så som det ser ut nu så leder Google och Msn i Sverige med Google som nr1 medans Yahoo sparar väldigt mycket krut åt just den stora amerikanska markanden som omsätter fruktansvärda summor pengar.

7 svar på ”Google Checkout”

Vet du när Google Checkout förväntas komma till Sverige för svenska nät butiker? Jag skulle vilja börja sälja/ta betalt via Checkout från louise of sweden punkt se.

Tacksam för svar. /Mats

Det var ett tag sen det släpptes nu. Men som jag fattar måste kunden skapa ett G-Checkout konto för att handla. Så det verkar som det inte är så enkelt att betala ändå.

Du kan läsa mer här:

Svara

Det blir ju som paypal fast den är stilren och inte innehåller så mycket som gör alla så förvirrad :)

Google Checkout går dock under namnet Google Wallet nu för tiden.

Det har ännu (1 Juli 2009) inte blivit möjligt för säljare utanför USA eller UK att registrera ett Google Checkout säljkonto.

Så även om det är enkelt att registrera sig som köpare nästan oavsett land så är det ännu mkt begränsat vilka säljare du kan köpa från.

Tackar för en fin sammanställning, matnyttigt!

”Uppgifter om ditt kreditkort så som kreditkortsnummer ges inte ut till försäljarna.”

Tänkte bara klargöra en sak.
Så länge du handlar från en Svensk e-handel så är du säker. Från och med i år ligger faktiskt sidorna i köpprocessen från kortnr. inmatning och framåt hos en certifierad psp. Vilket gör att vi handlare inte utan riktigt fula knep kan snappa upp sånt.

Trygghet för både oss och kunden, skönt tycker vi!

Vi fick dock dispens till oktober så det kanske finns några som inte är klara än iofs.

Kommentera