Kategorier
Sökmotoroptimering

Google Webmaster Central visar backlinks

Äntligen så har Google vaknat lite när det gäller länkbiten. Att se hur många inlänkar man har är inte alltid det lättaste om man bara använder sig av Google´s tjänster. Men nu har det kommit en uppdatering på Google Webmaster Central som underlättar för webmasters att se tillbakalänkar.

För oss som pysslar med sökmotoroptimering och annat relaterat är detta en rätt stor grej. För inte så länge sedan uppdaterades Yahoo med tjänsten Yahoo Badge. Nu är det Google´s tur att bjuda på ett verktyg för oss webmasters.

Google visar externa och interna inlänkar

För att matcha dem andra sökmotorerna har Google nu börjat erbjuda mer och mer information om ens sida. Google har länge varit känt för att inte vara en av toprpesurserna när det gäller att se tillbakalänkar till ens sida. Nu har Google tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. För att börja logga då in på Google webmaster central. I menyn ser du att det nu finns en ny meny kallad links. Efter du klickar där kan du välja antingen internal links eller external links för att se mer information om dina inlänkar.

Läs mer på Webmaster Central Blog och Google blog.
Se även Matt Cutts blogg post om Google provides backlink tool for siteowners.

Kommentera