Kategorier
Internet kategori

Grooveshark är det nya Spotify

Ni som har Spotify och har tröttnat på all reklam och det här med att man bara kan spela en låt 5 gånger så finns det sedan en tid tillbaka ett annat alternativ som kallas Grooveshark. Visst så kan man betala 50 eller 100 kronor för ett Spotify Unlimited eller Premium konto. Det är inte så dyrt och är man en musikfantast som använder tjänsten väldigt ofta så kan det vara värt pengarna att använda Spotify. Men! jag tänkte tipsa om ett alternativ här som ni hittar på grooveshark.com.

Grooveshark har inte alls lika bra utbud på musik som Spotify men här finns ändå väldigt mycket bra musik att lyssna på. Med tanke på att det är gratis (just nu) så kan man helt enkelt inte klaga på Grooveshark.

Grooveshark
Grooveshark – Menyn påminner väldigt mycket om Spotify.

Precis som på Spotify kan man välja en tilläggstjänst om man vill lyssna på musik i mobilen. En bra grej med Grooveshark är att man kan logga in via sitt Facebook eller Google-konto vilket underlättar en hel del och gör tjänsten lite enklare och bättre.

Gratisversionen av Grooveshark påminner väldigt mycket om hur Spotify en gång i tiden var när det var nytt i Sverige. Får Grooveshark ett större och mer genomtänkt bibliotek av låtar så kan det bli riktigt bra. Funktionaliteten på tjänsten är det inget som helst fel på och den fungerar väldigt bra.

10 svar på ”Grooveshark är det nya Spotify”

Körde faktiskt Grooveshark – för ett bra tag sedan – när jag inte hittade låtar i Spotifys utbud jag ville lyssna på. Lite sämre kvalité ljudmässigt vad jag uppfattade då.

Innan sommaren så tecknade jag – vad jag trodde – en månad Spotify utan reklam bara för att testa. De drar fortfarande pengar från mitt kort varje månad :). Men men är nöjd och tycker 50 kr är lätt värt det.

Spotify är bättre, men Grooveshark är ett ypperligt alternativ på jobbdatorn där man inte får installera program, biblioteket, etc. Plus att det som sagt är gratis ;)
Nån som vet ungefär hur utbudet ser ut? spotify vs. Grooveshark.

Nu har de dock blivit stämda på miljardbelopp! Så osäkert hur det blir. Förutom att skadeståndet är lite väl högt, kan jag dock förstå det till viss del i detta fall… Tjänsten är nästan precis som Spotify, med reklam och premiumabbonemang som jag förstått det, med skillnaden att sajten tjänar riktigt stora miljonbelopp varav inget går till varken skivbolag eller artisterna. Hade ett vinstdrivande företag som Spotify gjort samma sak hade de fått otroligt mycket kritik.

Hade de inte varit vinstdrivade på samma sätt och behållit allting själv, hade jag dock haft en annan åsikt. Jag gillar gratis musik på nätet, men idag får ju många pengar via till exempel YouTube-reklamen.

Kommentera