Kategorier
Internet kategori

IIS ligger nere, vad händer då med alla snapback tjänster

Just nu ligger IIS nere (Stiftelsen för Internetinfrastruktur). Ingen kan registrera domäner under en hel helg. Vad händer då med alla dessa snapback tjänster under denna period? Snapback är när benämningen då man lyckas få ett domännamn som precis kommit ur karantänperioden.

IIS

Vad kommer nu hända med alla dessa snapback tjänster. Kommer dem domännamn som ligger i karantän först kunna registreras på måndag klockan 09.00. Det är då IIS drar igång sidan igen.
Domäner är någonting som blir mer och mer viktigt speciellt då det gäller sökmotoroptimering. Eftersom domännamnet är ett sätt att beskriva vad en webbplats handlar om är det självklart naturligt att det är hård konkurrens om just domännamn. Enligt personlig erfarenhet så är domännamns-snapback någonting som är lite som en hemlig zon. Känner du rätt folk och har rätt kontakter samt vet vart du skall vända dig så har du avseevärt större chans att få ett domännamn som legat i karantän.
Det finns ett antal seriösa och oseriösa aktörer ute på den svenska snapback-marknaden och det gäller att veta vem du skall vända dig till för att ha någon chans att lyckas. För er som funderar på att lyckas inom den marknaden kan jag ge ett gott råd. Var beredd på att offra en hel del tid om att läsa på om området samt att lära sig lite basic programmerings skillz skadar inte heller.
Det fungerar nämligen inte i längden att sköta allting manuellt utan det krävs att man tänker ett steg längre om man är ute efter att lyckas. Efter bara några veckors forskning angående .se domäner samt även också .com, .net, .org o.s.v så märker man att om man ska satsa på domänbranschen så måste man frigöra en stor del tid till just detta. Det finns ingen möjlighet att du kan lyckas om du bara jobbar på detta några minuter om dagen. Däremot så finns det vissa rävar i branschen som har så pass lång erfarenhet samt stort kontaktnät så att för dem så funkar det faktiskt att bara lägga ned ca 30-60 min p/dag på just detta. Men som sagt om du skall komma dit så gäller det att du börjar lurka på en gång i hur allting sköts. Enligt uppgifter från en bekant så håller för tillfället 2 stycken svenska snapback providers på med en uppgradering som gör det enklare för oss medel-svenssons att få tag på hyfsade domännamn. Man får dock ej glömma att det är först till kvarn principen som fortfarande (ibland) gäller.

Hur ser framtiden ut inom Snapback tjänster

På den svenska marknaden är det just nu svårt att säga. Däremot så kan man lugnt påstå att intresset kommmer att öka och därmed konkurrensen. Därför är det viktigt att man ligger några steg före alla medel-svenssons som försöker med snapbacks. Själv så kommer jag få vänta 4-6 månader på om mina planer är på väg att fungera eller inte. För varje år som går så stiger värdet på .se domäner mer och mer. Även .nu domäner börjar nu säljas för en bra penning.
Om ni behöver hjälp med att få ett domännamn som ligger i karantän så kan ni försöka att ta det själva (stor chans att ni inte får det om det är ett attraktivt domännamn.). Alternativet är att kontakta folk som redan har kontakter och erbjuda lite mer pengar så har ni redan större chans att få domännamnet till ett hyfsat pris. När jag får lite mer info från vissa håll och kanter så kommer jag skriva mer om hur du bäst går tillväga. Var dock beredd på att bra domännamn får man inte gratis utan det krävs att man budar lite. Tricket är att ge ett relativt högt bud innan säljaren får ett antal andra budgivare ;) Då kan man closa en deal ganska snabbt samt att man har många lappar kvar i plånboken.

Kommentera