Empire Avenue

För dig som missat det så är Empire Avenue ett roligt spel där man köper och säljer aktier i varandra. Det är baserat på sociala nätverksprofiler och allt du behöver för att komma igång är ett Facebook eller Twitter-konto. Du får mer poäng när du är aktiv i sociala-medier som Facebook, Twitter, Instagram, Youtube eller liknande. Använder du ofta likande tjänster är det här ett spel för dig.

När andra människor på Empire Avenue köper aktier i dig så stiger ditt värde. Du får också vara noga med vart du placerar dina pengar när du köper aktier i andra för att få din portfölj att växa.

Min profil hittar ni här: MacWestberg på EA

Empire Avenue
Empire Avenue

Joina Empire Avenue du också! Det är ett roligt spel där man lätt blir beroende av att stiga i värde.

Se hur många Retweets du har på Twitter

Ett snabbt och enkelt verktyg för att hitta dina mest populära och retweetade tweets hittar du på mytoptweet.com. Av någon anledning så finns inte denna funktionalitet i Twitter redan. Med detta verktyg så får du en snabb överblick på antal retweets. Det passar perfekt för dig som har företagskonto då man snabbt ser vilken typ av innehåll som har potential att bli populärt och som fungerar för spridning. Det passar även väldigt bra för ditt privata konto eller varför inte snegla på dina kompisars/kollegors konton.

Ett trevligt litet verktyg som är bra att ha om du vill ha stenkoll på ditt Twitter-konto.

Top Retweets på Twitter

 

Grooveshark är det nya Spotify

Ni som har Spotify och har tröttnat på all reklam och det här med att man bara kan spela en låt 5 gånger så finns det sedan en tid tillbaka ett annat alternativ som kallas Grooveshark. Visst så kan man betala 50 eller 100 kronor för ett Spotify Unlimited eller Premium konto. Det är inte så dyrt och är man en musikfantast som använder tjänsten väldigt ofta så kan det vara värt pengarna att använda Spotify. Men! jag tänkte tipsa om ett alternativ här som ni hittar på grooveshark.com.

Grooveshark har inte alls lika bra utbud på musik som Spotify men här finns ändå väldigt mycket bra musik att lyssna på. Med tanke på att det är gratis (just nu) så kan man helt enkelt inte klaga på Grooveshark.

Grooveshark
Grooveshark – Menyn påminner väldigt mycket om Spotify.

Precis som på Spotify kan man välja en tilläggstjänst om man vill lyssna på musik i mobilen. En bra grej med Grooveshark är att man kan logga in via sitt Facebook eller Google-konto vilket underlättar en hel del och gör tjänsten lite enklare och bättre.

Gratisversionen av Grooveshark påminner väldigt mycket om hur Spotify en gång i tiden var när det var nytt i Sverige. Får Grooveshark ett större och mer genomtänkt bibliotek av låtar så kan det bli riktigt bra. Funktionaliteten på tjänsten är det inget som helst fel på och den fungerar väldigt bra.

Undvik Domain Renewal Group

Idag fick jag ett brev från Domain Renewal Group postat från Jamaica, NY.

Min första tanke var att det var säkerligen en gammal domänregistrar som jag haft som nu ville göra lite reklam. Fel hade jag.

Jag skriver den här posten för att varna andra som fått brev från DRG. Ni behöver alltså inte betala denna förslag till faktura om ni fått liknande brev själva.

Här kommer en bild på brevet som jag tog med kameran:

Förslag till betalning från Domain Renewal group
DNG – klicka för större bild.

Några tecken på att något fishy är på G kan läsas i listan under:

1: Jag har ingen registrar som kallar sig Domain Renewal Group av vad jag kan minnas.

2: Domänen svenskseo.com har jag nyligen förnyat.

3: Postat från Jamaica NY, men de vill att jag skall skicka tillbaka till London, England. De vill dessutom att jag skall betala porto. Ska jag ge bort mina kreditkortsuppgifter till någon så kunde de ju iaf ha betalat portot kan man tycka. Snålt av dem.

4: Frågar efter kreditkortsuppgifter. Hur ofta skriver du ner dina kreditkortsuppgifter på brev via request och skickar till okända mottagare? Inte ofta va, och om du gör det så lägg av med det. Det här är den tydligaste varningsklockan.

5: Efter lite snabb-googlande så får jag intrycket av att Domain Renewal Group i stort sett bara har negativt skrivet om sig.

6: Google´s förslag är ändå för roligt precis då man skrivit klart Domain Renewal Group, se bild:

Google sökning
Google sökning

För er som är intresserade tog jag även ett foto på DRG`s avtal, klicka för att förstora.

Avtal
Avtalet

Många bloggare verkar ha blivit kontaktade av DRG. Det märker man om man söker lite på Google.

Trots att det finns mycket redan skrivet som varnar så kan jag tänka mig att vissa ändå skriver ner sina kreditkortsuppgifter och skickar in till London. Detta beror nog oftast på oerfarna webmasters som precis börjat med domäner, webbhotell och hela den grejen. Men nu vet ni.