Kategorier
Internet kategori

Sesam

Sökmotorn Sesam har lanserats i Sverige men kommer dom lyckas?

www.sesam.se

Den nya sökmotorn Sesam har ju lanserats för ett tag sen och det verkar som det har satsats en hel på marknadsföring från Sesams sida. Den norska varianten har redan funnits i över 1 år och enligt uppgifter från E24.se så skall dom investera 70 miljoner kronor i marknadsföring dom 2 första åren. Man har redan sett annonser från Sesam på många ställen och det ska bli intressant att följa utvecklingen av sökmotorn speciellt nu när sökmotorn faktiskt inte är lika bra som Google är.
För oss webmasters så har vi nog alla märkt att trafik från Sesam börjar komma lite granna, dock så dominerar som vanligt Google och MSN.

Ger www.sesam.se bra sökresultat?

I skrivande stund så måste jag tyvärr säga nej! men jag tror att om dom kan slänga 70 miljoner på sin marknadsföring av Sesam norska sajt så kan dem också styra upp en lite bättre algoritm till sin sökmotor och det är antagligen något som kommer ske ganska snart.
Sökresultaten i Sesam är inte alls lika relevanta som dom man får på Google, faktiskt inte ens i närheten så nu är det snart hög tid för Sesam att se över detta så att dom får fler återkommande besökare.
Många klagar på att sesam.se inte har ett uppdaterat index och det förvärrar sökresultaten ytterligare tyvärr men det är kul att Google faktiskt kanske inom en viss tid kommer att få konkurrens av Sesam.

Varför skall man använda Sesam?

Viss fokus har lagts på att få fram att Sesam är den ”svenska sökmotorn” och eftersom Google inte satsar stenhårt på svenska marknaden som Sesam verkar göra så är det en till anledning till att börja spekulera i om Sesam faktiskt inom några år kan komma upp i samma besökarantal som Google.

Sesam.se annonserar via Google Adwords

Lite kul är det faktiskt att se att Sesam har börjat annonsera på Google Adwords i samband med sin massiva marknadsföring…. Söker man i Google på vissa ord så kommer det en annons från Sesam upp med texten: Prova att sök på ”ordet” på Sesam Sveriges nya sökmotor.” Google är antagligen inte ett dugg oroliga eftersom dom marknadsför sig grattis på många sätt på grund av att dom faktiskt har en otroligt bra gratistjänst, så det ska bli väldigt intressant att följa Sesams utveckling.

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

Kommentera