Kategorier
Internetmarknadsföring

4 sätt att tjäna pengar på din nisch

De enklaste tipsen är oftast dem bästa! Att kunna ranka högt eller vara en jävel på att synas är inte allt. Det är ju trevligt om man kan tjäna en hacka när man väl lyckats med konststycket att bli sedd. Här kommer en väldigt basic lista men ack så viktig för den som inte är insatt i SEO/Adsense/Affiliate-världen.

  • Google Adsense – Det absolut enklaste annonseringsprogrammet där det dessutom går snabbt att komma igång. Google Adsense anpassar annonserna efter ditt innehåll  Ansök här.
  • Affiliate-program – Här har du möjlighet att välja ut de annonser du själv vill. Ersättningen som betalas ut är ofta baserad på försäljningar hos annonsören. Exempel på affiliate-program är Tradedoubler och Adrecord.
  • Sälja annonsplatser – Att sälja annonser på din sida är riktigt bra om du hittar rätt annonsör. Här krävs dock mer arbete och man kontaktar helt enkelt webmasters/företag som kan tänkas att annonsera på din sida.
  • E-handel – Skriver du exempelvis om leksaker eller teknikprylar så finns det otroligt många E-handlare som skulle bli jätteglada om du skulle marknadsföra eller skriva om deras produkter. Många E-handlare kan styra upp lösningar där du kan sälja deras produkter på din egen webbsida. Fördelen med detta är att du slipper ha en mellanhand i form av ett Affiliate-program som äter upp en del av intäkterna. Nackdelen är dock ofta att det kräver mer arbete från både dig och din annonsör gällande tekniska lösningar.
Har du fler tips så kommentera gärna :)

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

4 svar på ”4 sätt att tjäna pengar på din nisch”

E-handel är väl kanske inget att rekommendera för de som inte är så insatt i SEO och den världen. Kräver mycket skötsel, likväl som en vanlig butik.

En annat tips är väl att bli domän-junkie. kräver ofta lite mer insats än bara en domän för en nichad sida. Men man kan många gånger hitta riktiga klipp :)

Axel: Ja domäner är iofs nice :) Att köpa och sälja domäner är det ju många som gör. Väntar med spänning tills någon skriver den ultimata snapback-guiden :)

Svara

Jag vill naturligtvis tipsa om Blogvertiser.com, dels att du kan tjäna pengar på att skriva recensioner på din blogg och dels så kan du tjäna pengar genom att värva bloggare till Blogvertiser (annonsprogram finns hos Adrecord).

Sälja via Blocket och Tradera. Finns många som tjänar stora pengar bara genom dom två kanalerna. =) Ska finnas några klipp på några som bara gör det, hittar dom dock inte nu.

Att hålla på med e-handel utan att vara insatt i SEO går så klart hur bra som helst. Finns många sätt att köpa sig trafik på som bara tar några timmar att lära sig.

Kommentera