Kategorier
Internetmarknadsföring

Nytt Interaktivt Adsense Format – Google Checkout Gadget

Kommer ni ihåg Chitika? Nu har Google något liknande på G.
Google Adsense logga
När Chitika presenterade eMiniMalls för första gången så var det många som vart imponerade. Tanken är att själva annonsen på sidan där den visas ska vara interaktiv och användaren ska kunna navigera själv i själva annonsen utan att lämna sidan.

Nu verkar Google ha kommit med något likande. Som vanligt som med allt Google släpper så är det ju självklart först i Beta-stadiet. Som ni ser på bilden så kallas den här typen Google Checkout Gadget. Hela idén är ju rätt smart och kommer garanterat att uppmärksammas mer. Vi i Sverige får väl som vanligt vänta några sekel innan härligheten kommer hit men den som väntar på något gott….

Detta kommer nog också att få fler annonsörer att börja acceptera Google Checkout som ett betalningslösningsalternativ. Det är ju inte så vanligt precis. Hur ofta betalar du med Google Checkout? typ aldrig va?

Bild på beta-annonsen (Google Checkout Gadget)

googleadsensefeat.jpg

Det är alltid intressant att se nya annonseringsmöjligheter på webben och när Google gör det så brukar det bli bra till slut. Om du har ett amerikanskt adsense-konto så har du ett par fler alternativ än om man jämför med ett svenskt. Kolla in på USAblogg.org för att se en screenshot från Adsense Setup fliken på ett amerikanskt konto.

Lite mer om allmän info om Google Checkout som jag skrev tidigare.

Hittat på Pro Blogger. BTW glöm inte att kolla IDG i dagarna 21, 22 DEC eftersom Anton Johansson som har fått IDG-pinnen av Dan ska skriva en artikel ”Hur kommer framtidens sökmotoroptimering att se ut?” Det kan nog vara rätt så intressant. Tips till IDG förresten: Använd ”no follow” länkar om ni inte vill ge länkkraft åt specifika länkar. Då kan ni fylla artiklarna med relevanta länkar och behöver inte oroa er för att länka till s.k ”bad neighbourhoods”.

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

Kommentera