Kategorier
Internetmarknadsföring

Nytt jobb på Eastpoint

Nu händer det grejer här på nätet ska ni veta :)
Från och med idag så är jag anställd på Eastpoint Media som sökmotoroptimerare det vill säga SEO-tekniker.

För er som inte är så värst insatta i det hela kan jag gärna förklara lite ytterligare :)
Sökmotoroptimering som också kort brukar kallas för SEO vilket är en förkortning på den engelska frasen search engine optimization är helt enkelt en marknadsföringsmetod som används mer och mer på grund av att Internet växer i en sån rasande fart.
Det går ut på att optimera webbplatser och få dom sökmotorvänliga så att innehållet lätt kan indexeras av dom stora sökmotorerna med mera.
Kort sagt, med fler intresserade besökare till din webbplats kan man enkelt räkna ut att chansen för att besökaren ska köpa din produkt eller tjänst ökar avseevärt efter en väl genomförd sökmotoroptimering.

Målet för Eastpoint är att erbjuda helhetslösningar men självklart även individuellt anpassade paket (tex SEO lösningar) vid behov. Eastpoint växer i snabb takt och äger även Crystone webbhotell som har väldigt många nöjda kunder, denna blogg är t.e.x hostad av Crystone webbhotell.

I början nu så gäller det att bli lite varm i kläderna och lära känna på arbetsmetoderna för att senare vara med och utveckla nya strategier och lösningar när det gäller sökmotoroptimering.
Min goda vän Markus Jalmerot som även leder SEO teamet på Eastpoint kommer jag jobba mycket tillsammans med sävål som ett antal andra duktiga optimerare.

Jag ser fram emot äventyret på Eastpoint och kommer köra hårt för att alltid tänka flexibelt och hitta nya lösningar :)
Mer om sökmotoroptimering kommer det självklart skrivas mer om senare i denna blogg.

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

Kommentera