Kategorier
Internetmarknadsföring

Uppdrag granskning om hemsidor och sökmotormarknadsföring

2010-07-28 Ny Uppdatering

Det var år 2008 som denna artikel skrevs. Nu har jag lanserat en ny tjänst som är anpassad för dig som vill köpa sökmotormarknadsföring. Läs mer på www.svenskseo.se

Det har nu visat sig att alla anklagelser mot det drabbade företaget möjligtvis inte är sanna. Själv har jag tyvärr inte tid till att forska vidare i detta och är inte heller intresserad av det.

Det finns ett ordspråk, en bild säger mer är tusen ord. I det här fallet så kan jag bara säga: ”en länk till ett program säger mer än 1000 ord”. Här är en länk till Uppdrag granskning´s reportage om försäljning av hemsidor via telefon. I en snutt av programmet så får vi även höra hur en säljare lovar placering på sökmotorerna på ordet röd. Här är länken till Svt´s uppdrag granskning om hemsidor.

Som nystartad företagare blir man ju mörkrädd när man förstår vad ens avlägsna s.k branschkollegor pysslar med. Jobbar du inom IT med försäljning eller med någon slags form av sökmotormarknadsföring bör du se programmet. Det är sånt här som förstör för ett stort antal seriösa företagare.

Nu över till något roligare :) Nyligen hölls Search Marketing Expo i Stockholm. Simon Sundén har skrivit lite på sin blogg och på SEO-forum. Helt klart intressant.

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

5 svar på ”Uppdrag granskning om hemsidor och sökmotormarknadsföring”

Jag tycker det är imponerande att chefen kan stå och blåneka att de har ett säljarmanus. Antingen har alla säljare tillsammans, utan företagets styre kokakt ihop ett gemensamt säljarmanus som de kör utan tillåtelse och som dessutom chefen inte alls känner till.

Man blir ju skapligt förbannad på sådana personer.

”Order by Fax” Tror det var så ägarens häst hette. Säger ju en del om ideologin. Iofs inget fel att faxa kontrakt fram och tillbaks men i vissa fall verkade det som kunderna blivit hårt stressade att skriva på.

Svara

Det företag som reportaget handlar om har faktiskt ringt mig och försökt pracka på mig en av deras hemsidor. Värt när man själv producerar hemsidor åt andra emellanåt, om än vid sidan av. För varje år som går blir telefonförsäljarna fräckare och fräckare, och för varje år avskyr jag dem mer och mer.

Man märker rätt snabbt vad det rör sig om när en telefonsäljare ringer.
En som ringde mig sa att de hade en kampanj i Öregrundstrakten och fortsatte sen babbla. Jag undrade??? va? ok? Sen så trillade polletten ner. Jag bor nämligen på en gata som heter ”Öregrundsgatan”. Det hade han sett och tyckte att det var ett bra säljargument att säga att de håller på med en försäljningskampanj i Öregrundtrakten. Synd att Öregrund ligger en bit härifrån… :( annars hade jag nog köpt ett par hemsidor….

Svara

Kommentera