Kategorier
Internet kategori

Ladda ner musik via fildelning på nätet

Många vill släppa fildelningen helt fri men nu visar det sig att många är redo att betala. Förutsatt att priset är det rätta.

Nyligen så skrev Svenska Dagbladet om en undersökning som visade att en väldigt stor del av svenskarna vill släppa fildelningen helt fri. (ingen överraskning)
Enligt en ny studie om fildelning gjord av KTH så visar det sig att dem som laddar ner musik är villiga att betala en slant om det är i form av en fast avgift. Vanligtvis tas det betalt för varje nedladdning när du köper musik på nätet.

Den vanligaste åsikten i undersökningen var att artisterna skulle tjäna mer pengar istället för skivbolagen. Priset som KTH-studenterna ville se var mellan 100 och 200 kronor i månaden som en fast avgift. Sedan skall det vara fritt att ladda ner hur mycket musik som helst efter att avgiften är betald. Skivbolagen vill inte anpassa sig efter detta. Med tanke på hur utvecklingen har sett ut under dem närmaste åren så måste dem kanske anpassa sig ändå. Torrenterna breder ut sig mer och mer. Kan detta då vara ett förslag värt att fundera på?

Läs också Aftonbladets artikel Nedladdare vill betala artister där dem presenterar undersökningen.

Kommentera