Lägg in en Google +1 knapp i WordPress

Tips på ett trevligt WordPress plugin som visar Googles +1 knapp, en facebook like-knapp och en Twitter-knapp.

Nu när Google +1 har kommit så är det säkert flera bloggare som är sugna på att lägga till en +1 knapp i sin WordPress blogg. Vill du hämta koden direkt från Google så hämtar du den här.

Eller så kan du slå flera flugor i en smäll och installera Social share här. Det den gör är att den som default visar 4 knappar: +1, FB, Twitter och Stumbleupon. Nu är ju inte Stumbleupon så vanligt i Sverige och som tur är så går det att välja att inte visa denna knapp. Du kan också ersätta Stumbleupon knappen med en egen knapp som exempelvis Pusha.se, Delicious eller liknande.

Så här ser Social Share ut på bloggen:

Social Share
Social Share

För att ersätta Stumbleupon-knappen går du in i plugin-foldern och redigerar filen tf_display.php.

Ersätt stumbleupon-koden med din egen. Ett exempel för en pushaknapp:

<a href="http://www.pusha.se/posta?url='.$post_link.'" target="_blank" title="pusha"><img src="http://static.pusha.se/60x16-blue.gif" alt="Pusha" /></a>

För att redigera bredden på boxen så ändrar du width i css-koden som finns i samma fil. Resten av inställningarna finns i Plugin/settings i admin-menyn i kontrollpanelen på din WordPress blogg. Där kan du ändra färg och även vilka sidtyper som boxen skall visas på.

5 reaktioner till “Lägg in en Google +1 knapp i WordPress”

  1. Ja, det verkar som att han som gör pluginet också verkar aktiv och planerar nya versioner så det blir säkert ännu bättre vid nästa update.

  2. Riktigt schysst plugin. Letade som en galning efter bra plugins med alla de ’tre stora’, men hittade inget bra. Ska testa installera de på någon av mina svenska sidor..

  3. Vilken skillnad har du märkt tack vare pluginen? Skulle vara intressant att se en utvärdering av vad pluginen gjort för dig i praktiken… Lite tvekande till alla nyheter som alltid ska vara såå bra, men kanske inte alltid gör någon större skillnad i praktiken. Skulle därför vara roligt att se vilka skillnader du märkt …

  4. Tack för tipset.
    Som jag har letat efter ett bookmark plugin som tillåter att man sätter in en Pusha knapp utan klydd.

Kommentera