Kategorier
Sökmotoroptimering

Lyckad SEO-forum träff

Då har det återigen varit en lyckad SEO-forum tillställning. Denna gång var det precis som förra gången rätt fullproppat men tror nog att det var besöksrekord denna gång. Denna gång var platsen Antikskolan på Östermalm där cirka 60 pers träffades för att nätverka och lyssna på talare samt även faktiskt ha en vinprovning. Det var ett mycket lyckat event och det är bara att konstatera att intresset för SEO bara växer och växer.

Först ut var Nikke Lindqvist som talade om Agent Interactive´s resultatsbaserade marknadsföring och affiliateprogram.

Därefter så var det dags för min gamla kompis och arbetskollega Markus Jalmerot att tala om domäner och hur man kombinerar detta med SEO. Helt klart en intressant presentation som nybörjare kan ha stor nytta av. Nikke Lindqvist bambusade dessutom föredraget och det finns att se här: Markus J på Bambuser.

Det tredje och sista föredraget kom från en person som tills igår varit helt okänd för mig. Det var Christian Rudolf från Disruptive.nu som talade om affärsideér mm. Nikke har lyckats fånga även hans presentation på Bambuser och den finns att se här: Christian Rudolf på Bambuser. Christians föredrag var väldigt bra och han tog upp frågor och sånt som man själv gått och funderat på.

Sen var det vinprovning och det var Team Winemaster som höll i trådarna på den biten. Alla fick 2 glas var och fick smaka på riktigt goda viner samt höra lite historik om hur vinerna tillverkas.

Alla presentationer var väldigt bra och det blev en bra början på kvällen. Det bästa på hela träffen var dock allt mingel och att man fick träffa lite webbprofiler IRL.

På träffen så fick man chansen att träffa lite nya människor samt säga hej till den gamla vanliga skaran som man nu kan kalla för Jaiku-gänget. Senast in på Jaiku är Anders Granström som har sidan levlivet.nu. Välkommen till Jaiku :)
Sen fick jag äran att träffa kolgrillsmannen Niklas (Webpal) som nyligen lanserat en webbshop för grillar. Simon och Niklas hade en väldigt intressant pratstund om vilken domänändelse det ska vara på webbshoppen. Jag tror det slutade med att det blir kolgrill.se istället för kolgrill.com. Så nu får du göra en 301 webpal :)

Sen fanns det en hel drös med andra intressanta personer som jag fick chansen att snacka lite med b.l.a Jonas, Bard, Elias (Google Kai), Daniel Ford (vad har du för URL?), Ivan, Niclas Strindell, David, samt en hel del andra trevliga webbnissar.

Det enda som saknades var Anton J :) annars var det en komplett SEO-kväll.

Stort tack till fixarna som styrde upp träffen vilka var Simon och Per, Team Winemaster som anordnade vinprovning samt till Karriärguiden som sponsrade hela kalaset.

Om ni undrar varför jag, Jim, Mattias och Niclas sprang runt i röda tröjor ett tag så finns det en helt naturlig anledning :) Vi skriver om det inom kort.

Jag har försökt samla upp de som skrivit om SEO-träffen på sina bloggar här under där ni kan läsa mer om vad andra säger:

Uppdaterat! Nu i efterhand ser man alla sköna länkbeten som kommer in. Ett av de roligaste är Andreas tidningskupp. Dock så tycker jag att 25 kr är lite väl billigt för en sådan kvalitetstidning.

2 svar på ”Lyckad SEO-forum träff”

Stängt för kommentering.