Kategorier
Sport & Träning

Marcus Allbäck och Henrik Larsson målskyttar mot England i VM 2006

Efter Sveriges vinst mot Paraguay väntade det hittils förlust fria storlaget England med Sven Göran Eriksson som coach på att få möta Sverige….

Sverige – England 2-2

Helt otroligt! Sverige lyckades komma tillbaks i sista gruppspels matchen mot David Beckham´s england.
När Joe Cole i 34é minuten sköt iväg en väldigt välplacerad lobb mot Andreas Isaksson så var han så nära att tippa ut den men lobben var helt enkelt för perfekt för att Isaksson skulle kunna kontrollera den.
Andreas Isaksson var kanske en aninges lång bit ut när skottet kom och det såg faktiskt ut som han vart lite förvånad över att lobben faktiskt kom.
Men sånt händer i fotboll tyvärr… att tillägga är också att Joe Cole fick god tid på sig att ta ner bollen sikta och sen avfyra. Joe Cole tog emot passningen lät den studsa i marken en gång och sen klippte han till, något som aldrig skulle hänt om han inte befunnit sig en så pas bra bit utanför straff området som han var.

Trots Englands ledningsmål så kändes det faktiskt inte som att det var England som hade kontroll på matchen, Sverige spelade väldigt bra stundtals och man började undra om det här verkligen var samma Sverige som mötte Trinidad & Tobago i första matchen i gruppspelet.

Sveriges problem att göra mål i VM 2006 bekymrade nog alla till en viss del innan matchen drog igång, men man ändrade uppfattning rätt snart.

Marcus Allbäck nickade in det viktiga kvitterings målet i 51á minuten på en hörna ifrån Tobias Linderoth och så skönt att Marcus Allbäck äntligen fick göra mål samt att Tobias Linderoth som fått en del kritik för att folk ifrågasatt vad som egentligen gör honom bra nu fick visa upp sig.

Det kanske rentav var bra att Zlatan Ibrahimovic inte spelade i Englands matchen, han har ju haft en svacka på senare tid både i sitt klubblag Juventus och i svenska landslaget… Men låt oss hoppas att hans ljumsk problem försvinner snabbt som bara den och att han iaf kan göra ett inhopp emot Tyskland som nu blir nästa match för Sverige. För en Zlatan Ibrahimovic i toppform är något Svenska landslaget skulle behöva.

England bytte in Steven Gerrard
I 69é minuten tog Svennis beslutet att byta ut anfalls stjärnan Wayne Rooney som vart riktigt förbannad för att vart utbytt mot Steven Gerrard.
Men bytet visade sig vara ett bra beslut av Sven Göran Eriksson när Steven Gerrard i 85é minuten beslutsamt nickade in 2á målet för England.

Henrik Larsson kan också
När man trodde att slutresultatet skulle bli 1-2 och att England skulle vinna matchen så får Sverige ett inkast nere vid Englands hörna och inkastet letar sig fram genom straffområdet efter en misslyckad Engelsk nick rensning då är inte Henrik Larsson sen att reagera och petar in 2-2 i den 90é minuten.

Värt att notera!
Henrik Larsson nickade i 54é minuten en stenhård nick i ribban på en hörna som var väldigt nära att gå in.

Olof Mellberg avlossade en finurlig bredsida på nick pass från Henke Larsson mitt i straffområdet som slutade med att bollen tog precis i kryssribban och ut. Sverige är heta just nu!

Även fast Sverige gjorde en väldigt bra match så var det England som nu vann gruppen med totalt 7 poäng mot Sveriges 5 poäng och får därmed möta Ecuador efter gruppspelet.
Sverige däremot får värdnationen Tyskland som motståndare och det är ju nästintill en omöjlig uppgift att besegra Tyskland om man får tro på vad experterna säger, men fotbolls experter är ju inte direkt kända för att alltid ha rätt som tur är ;)
Sverige kommer att få det extremt svårt mot Tyskland men ingenting är omöjligt i fotboll.
Det gäller att svenskarna är på topp och Sverige brukar ju vara bäst mot bra motstånd :)

1 svar på ”Marcus Allbäck och Henrik Larsson målskyttar mot England i VM 2006”

Kommentera