Om Marcus

Här på bloggen skriver jag Marcus Westberg om allt relaterat till Internet och det som händer i mitt liv. Ett område som jag gillar att skriva om är Internetmarknadsföring och annat närbesläktat som sökmotoroptimering, WordPress och liknande. Jag har arbetat rätt så intensivt med webben, sökmotoroptimering och Internetmarknadsföring sedan 2006. Har hunnit att prova på väldigt mycket olika sätt att jobba på när det gäller sökmotoroptimering. Har jobbat mycket med egna sajter på svenska och engelska, jobbat på bolag som SEO-konsult och även haft egen enskild firma. Allt från att pilla med egna små MFA-sajter till att jobba med gigantiska internationella bolag har jag hunnit med.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Född 1980 i Stockholm. Uppvuxen i Hjorthagen men numera bosatt i Tyresö Strand. Bor tillsammans med min flickvän Anna-Lisa Sjöfalk och hennes son Oliver som är sex år. Är även ägare till två katter som heter Lizzy och Molly. Jobbar nu på Netbooster som SEO-manager på Sankt Eriksgatan i Stockholm.

Eftersom jag tidigare har jobbat som kock så är matlagning ett av mina stora intressen. Jag gick på Globens Hotell & Restaurangskola i Gymnasiet för att utbilda mig som kock. Har därefter jobbat på en hel del olika restauranger fram tills år 2006. Jag gjorde även min militärtjänstgöring som kock i marinen på transportfartyget HMS Heimdal.

Marina tungtransporter HMS-Heimdal
HMS Heimdal

Därefter satsade jag helhjärtat på webben med fokus på sökmotoroptimering och sajtutveckling som start. Ganska så tidigt blev jag kontaktad av Markus Jalmerot som då var ansvarig för SEO-teamet på Eastpoint Media i Årsta. Där fick jag mitt första riktiga webb-jobb som SEO-konsult. Kontoret flyttade sedan in till Stockholm city och i den vevan så gick  jag vidare mot nya utmaningar. Nämligen att starta en enskild firma för att ta mig an små kunder som behövde hjälp med sökmotoroptimering och sponsrade länkar på Google. Firman heter Svensk SEO och hemsidan ligger fortfarande uppe. Däremot så tar jag inte nya kunder eftersom jag lägger all min fokus på mitt nuvarande jobb. Idén var att skapa kostnadseffektiva lösningar för småkunder och de som anlitade mig var väldigt nöjda då jag ofta la alldeles för många timmar med tanke på att jag inte fakturerade speciellt mycket. Jag tror fortfarande Sverige behöver smartare lösningar när det gäller Internetmarnadsföring för företag som inte har så stor budget.

Efter att ha haft egen firma bytte jag inriktning igen och började jobba inom guldbranschen. Jag har jobbat på både Guldbrev och SMS-Guld som är de största guldhandlarna på nätet. Båda företagen specialiserar sig på att hjälpa människor att sälja guld via nätet. Det fungerar så att man gör en beställning på hemsidan och får sedan hem ett guldpaket i brevlådan som man sedan skickar tillbaka. I och med denna procedur så är konverteringsgraden för beställda paket via webben väldigt viktig. Har lärt mig väldigt mycket om konverteringsoptimering på det sättet och även hur människor påverkas av olika typer av budskap.

Efter två år i guldbranschen så är jag nu återigen anställd som SEO-manager på Netbooster. Mina andra intressen förutom SEO och matlagning är att vara med nära & kära, löpning, styrketräning, hälsokost, spela gitarr och att spela och titta på matcher i spelet Starcraft 2. Musiken jag helst lyssnar på är rock, soul, hip hop och allt som är skönt bara.

Tidigare erfarenheter inom webben sammanfattat

  • Eastpoint / Getupdated – SEO-konsult
  • Svensk SEO – Enskild firma med fokus på sökmotoroptimering och Google Adwords.
  • Guldbrev AB – Digital marknadsföring
  • 24Group / SMS Guld – Internetmarknadsföring för koncernens alla sidor.
  • Nuvarande -Netbooster Sverige – SEO-Manager

Läs mer om Marcus

Rekommendationer

Daniel Larsson – Webbansvarig / Teamleader 24 Group

Jag hade privilegiet att arbetsleda Marcus Westberg på 24Group där han hade befattningen som seo-manager. Hans arbetsuppgifterna spände varierande uppgifter som sökmotoroptimering (seo), sem, konverteringsoptimering, sociala medier, A/B-testing – områden där han tillhör det absoluta toppskiktet i Sverige.

Marcus är välkänd inom seo-sverige och han är inte bara duktig på sökmotoroptimering, som han en gång vann världsmästerskapen i, utan också kunnig inom digital marknadsföring på en strategisk såväl som operativ nivå. Han har en ödmjuk personlighet som är mycket lätt att samarbeta med och har många bra idéer och visioner kring onlinemarknadsföring – vilket leder arbetet framåt och i en positiv riktning och han är en tillgång till alla som anlitar honom. Marcus är en ”doer” och han har samtidigt ett etiskt förhållningssätt till arbetet och en moralisk kompass. Jag ger honom mina absolut bästa rekommendationer.

2013-03-21

Google Analytics-certifierad

Google Analytics certifikat tillhörande Marcus Westberg
Google Analytics certifikat

Kommentera

Om SEO och Internetmarknadsföring.