Upplevelser i Stockholm

Ska ni turista i Stockholm så finns det en uppsjö av olika aktiviteter att hitta på. På sajten Turist Stockholm får man en bra överblick över allt som man behöver som turist. Här finns tips bland annat tips på boende som exempelvis en gedigen lista på Stockholms trevliga vandrarhem som exempelvis den berömda båten Af Chapman.

Tips på aktiviteter i Stockholm

Här är en lista på aktiviteter som rekommenderas.

  • Stadsvandring i Stockholm City.
  • Sightseeing med båt på vackra Djurgården – Den kallas den kungliga kanalturen. Rekommenderas starkt på sommaren.
  • Ett besök i Gamla Stan – Upplev genom att bara promenera själv eller varför inte prova en guidad tur för att lära dig mer om Gamla Stans historia.
  • Gröna Lund – Nöjesfältet med något för alla på Djurgården. Tyvärr är öppningsdatumet uppskjutet detta år men om ni har möjlighet att besöka vid ett senare tillfälle så gör det.

För dig som söker något extra

Vid en resa så kan passa på att göra en eller flera lite mer extraordinära äventyr. Här kommer en till lista för den som inte nöjer sig med enbart hotellfrukostar, stadsvandringar och restaurangbesök.

Upplevelser du inte glömmer
  • Flyg luftballong – En helt underbar upplevelse som man inte glömmer i första taget. Kring en flygtur i ballongen så ingår det också en del trevliga ceremonier som att man får ett glas bubbel, introduktion av ballongpiloten, utdelning av diplom med mera. Åker du luftballong så har också den absolut bästa utsikten över hela Stockholm. Boka luftballong via Turist Stockholm.
  • Helikopter– För dig som inte nöjer dig med en stilla ballongfärd över Stockholm så finns även möjlighet att istället flyga i en helikopter. Flygtiden är kortare jämfört med luftballong men har man aldrig åkt med i en helikopter och är sugen på lite äventyr så är detta något att satsa på.
  • Stridsbåt 90 – Om en vanlig kanalkryssare är för långsam för dig så varför inte prova sightseeing med stridsbåt. 1000 hästkrafter och blixtsnabb manövrering är något som inte kan beskrivas utan måste upplevas.

Mors dag!

Idag så är det Mors dag och då firar vi alla mödrar. Så jag önskar grattis på Mors dag med varma hälsningar till Anna-Lisa och Aila Pelkonen! Nästa liknande event blir nu Fars dag den andra söndagen i November.

Blommor på Mors dag
Blommor på Mors dag

Men varför finns inte sonens dag? Det är hårt jobb att vara en son ibland också. Jag föreslår att vi lägger sonens dag på den 28 Maj varje år. Om kanelbullen har sin egen dag… så borde det finnas en dag för sonen eller varför inte dottern? Ja det finns faktiskt någonting som heter Kanelbullens dag. Den äger rum den 4 Oktober varje år enligt kanelbulleälskaren.

Tydligen så finns det också något som heter Ostkakans dag. Inte helt otippat så är det Frödinge som själva verkar ha bestämt detta.

Om nu ändå alla företag ska skapa speciella dagar för sina produkter så föreslår jag att vi skapar en helt ny dag som heter guldets dag. Denna dag kommer äga rum den 1 November varje år och då skall man fira guldet genom att ge sina nära och kära guldsmycken i present. Bara en idé..

Bilder från Dreamhack Eizo Open i Annexet

Nördvarning!

En otroligt bra Starcraft 2 turnering. Thorzain vann hela turneringen. För er som inte vet så är spelet det handlar om Starcraft 2. Det är ett otroligt populärt datorspel som spelas över hela världen. Det arrangeras ofta stora turneringar där prispengarna som betalas ut bara växer och växer. Det finns även en del Starcraft2-proffs som helt livnär sig på att spela Starcraft.

Fortsätt läsa ”Bilder från Dreamhack Eizo Open i Annexet”

Villa Godthem, betyg efter ett besök

Villa Godthem är en klassisk restaurang på Djurgården i Stockholm som har nyöppnat (sommaren 2011) efter en omfattande makeover av Grupp F12 med bland annat stjärnkocken Melker Andersson inblandad. Melker verkar vara väldigt aktiv på stället då jag sett honom livfullt dirigera personalen båda gångerna jag varit där.

Läget på Djurgården är riktigt bra och det ligger nära vattnet precis bredvid den populära strandpromenaden där man har joggat hundratals gånger.

Efter ett besök på en fredagkväll kan man konstatera att stället är populärt och fyllt av gäster som njuter av den goda maten och det perfekta läget.

Mitt betyg för kvällen
Mat: 4/5, Service: 3/5, läge: 5/5 och till sist valet av viner på menyn: 5/5. Heja Melker!

Innan maten till fördrink eller liknande serveras 3 sorters hembakat bröd med smör. Ljust, mörkt och tunnbröd. Väldigt gott bröd.

Fördrink: Off shore
Varmrätt: Gösen
Vin till varmrätt: 2009 VOUVRAY CLOS DE ROUGEMONT Domaine Vigneau Chevreau, Loire, FRA
Dessert: Chokladkaka, macchiato och en spritig Calvados.

Se hemsidan för Villa Godthem för menyer etc.

Jag har egentligen bara ett frågetecken gällande Villa Godthem. Till planksteken och till torsken serverades det skivad lök gömd under duchessepotatisen. What´s the deal with that? :) Kommentera gärna om du vet eller har någon teori! :)