Nu har Macbook Air släppts

De som spekulerade hade rätt. Den nya bärbara datorn från Apple heter Macbook Air. Den marknadsförs nu som världens tunnaste notebook. Efter att ha kollat på reklamvideon för Macbook Air på Apple´s Hemsida så kan man inte göra mycket annat än att hålla med. Det intressanta är nu vad en Macbook Air har för pris? 16.495 kronor kostar den i nuvarande stund på svenska Apple Store. I USA kostar den $1799 och det är tyvärr alltid lite prisökning om man vill köpa den här i Sverige. Det kan ju vara en fördel med svenska bokstäver på tangenterna.

Jag hoppas på att Macbook Air inte låter som ett sågverk heller eftersom de vanliga Macbookarna är rätt tysta om man jämför med vanliga PC laptops. Den kommer i 2 olika versioner och det är en light-version samt en lite tyngre med nyare teknik och bättre prestanda. Se mer på Apple´s svenska sida om Macbook Air. Lite fakta för den lättare versionen:

 • 1,6 GHz Intel Core Duo processor
 • 2 GB minne
 • 80 GB Hårddisk (4200-rpm PATA hard drive)
 • Trådlös (Built-in 802.11n Wi-Fi2 and Bluetooth 2.1 + EDR)
 • 13″ Skärm
 • Batteritid 5 timmar
 • Gjord i Aluminium

Macbook

Frestande produkt men en aning dyr. Man trodde väl att Apple skulle sänka priset på sina vanliga gamla Macbooks när denna kom men de har fortfarande samma pris. Man vill ju gärna ha en Mac och prova hur det är att jobba på Internet med en sån. Frågan är om det inte är smartare att köpa en vanlig Macbook istället för en Air modell.

4 reaktioner till “Nu har Macbook Air släppts”

 1. heh, de har tagit väck CD/DVD driven? kul, måste man köpa till en extern Superdrive om man inte vill hålla på med remote disc (vilket man behöver en annan dator till hands för att göra).

 2. Jag är också en aning skeptisk ang CD/DVD´n. Det känns spontant som att det är en satsning på att få folk att börja köpa massa filmer och musik på nätet istället för att köpa/hyra/låna vanliga DVD´s etc. En annan sak är att batteriet inte enkelt går att byta ut. Du måste skicka in den till Apple themselves om ditt batteri börjar bli gammalt.

  Sen väntar man ju också på ett bra prestandatest av denna lilla notebook. Det ska bli riktigt intressant att se.

 3. Flyttbara lagringsmedia som DVD-skivor och tjafs är historia ändå. Jag tycker det är skönt att slippa eländet och anpassa sig till webbaserad lagring och trådlös överföring.

  Jag tror inte att jag har använt min brännare nån gång faktiskt. Extremfall i så fall.

 4. Om man tänker efter så tycker jag ändå Apple har lagt upp sina notebooks rätt bra. Ska man ha en arbetsdator är det Macbook el Macbook Pro som gäller och är man bara ute efter en surfdator så är det Mac Air som är grejen.

  Frågan är bara om det är värt 16495:- för en bra surfdator. Det lär ju snart komma en mängd olika recensioner som ska bli ruggigt intressant att ta del av.

Kommentera