Kategorier
Internet kategori

Ny tidning för bloggare – BloggGuiden

Det finns nu en tidning att köpa i handeln för dig som gillar att blogga eller vill börja med det.

Bara en tidsfråga iofs men jag vart faktiskt lite häpen då jag nu sett en ”bloggtidning” på tidningshyllorna i tobakskiosken.

Ok, här är dealen. Som jag förstår så är Tommy K Johansson involverad i denna tidning. Det är verkligen rätt person att stå som frontfigur för en tidning som denna eftersom han faktiskt i stort sett livnär sig på sitt bloggande. Själv så har jag bara ca 15-20% av den totala inkomsten från diverse bloggar. Men det är riktigt kul att blogga och jag förstår att fler och fler vill ha bloggandet som primär inkomstkälla. Att gå från scratch till att bli proffsbloggare är dock inget jag skulle rekommendera på direkten. Det räcker inte med att du är bra på att skriva då det krävs lite mer speciellt i ett land som Sverige.

Här är några områden du bör ha hyfsad koll på innan du går vidare som proffsbloggare:

  • Sökmotoroptimering
  • Affiliate
  • Webbdesign
  • Programmering
Blogg-Guiden

Många som bloggar väljer ett specialområde på något de är riktigt bra på. De är ett bra tips att följa eftersom det då blir enkelt att uppdatera bloggen eftersom du har ett stort intresse för det du skriver om. I tidningen Blogg-guiden så finns massvis med tips på just såna här grejer. Ett bra sätt att komma igång med bloggandet med andra ord.

Lite extra glad blev jag då jag såg att denna blogg: fick lite utrymme i det första numret av Blogg-guiden i sektionen sökmotoroptimering. Det var min artikel om sökmotoroptimering för WordPress de snappat upp.

Vill även passa på att rekommendera de andra bloggarna som vart omnämda i SEO-tipsen i blogg-guiden. Det var Nikke Lindqvist, Simon Sundén och Jonny Elofsson.

Det är bara att jag tackar och tar emot. Jag önskar Tommy & Co lycka till med tidningen i framtiden och ser fram emot nya spännande nummer.

11 svar på ”Ny tidning för bloggare – BloggGuiden”

Tack för omnämnandet! :) Jodå, det är jag som är minst sagt inblandad. Jag har skrivit alltihop, varenda ord (utom citaten så klart, haha). För sådana som dig, som redan har jäkligt bra koll, är säkert en del material sådant du redan kan, men jag har ändå försökt skriva så att tidningen passar de flesta bloggare. Jag har försökt vara inspirerande och engagerande. Hoppas jag har lyckats litegrann iaf. :) Jag blev nöjd med resultatet iaf!

Mattias: Japp, det uppmuntrar ju helt klart till att blogga mer också. Samt att man inte får glömma att ösa på med utlänkarna.

Svara

Jag har varit uppe i Malmö 2 gånger den senaste månaden och inte kunnat hitta tidningen. Vet någon var jag kan hitta den i Malmö.

//Lennart – Marbella.

Köpte faktiskt tidningen när jag passerade Sverige för jag hörde rykten om att sökmotorkonsult.se fanns med.

Massiv tidning med enorma mängder info för nya bloggare är mitt omdöme. Ett imponerande arbete.

Kommentera