Kategorier
Nöje

Playstation 3

Sonys Playstation 3!

Detta lovande tv-spel har 17 november som utsatt release datum här i Sverige och den 11é november för release i Japan.
Som vanligt när det gäller tv spel så kommer release datumet för Playstation 3 antaggligen ändras framöver om vi känner tv spels tillverkarna rätt….

Playstation 3 beräknas kosta skjortan
Playstation-3 beräknas av många att vara en av dom dyraste spel maskinerna hittils och hör till samma prischock klass som Neo-Geo och 3DO när dom kom….
Det spelar ingen roll! Folk kommer köa för att kunna få lägga vantarna på denna maskin ändå och man kan såklart redan förhandsboka sitt playstation 3 på ett antal ställen redan.

Priset på Playstation 3
Det kommer 2 versioner av PS3 och priset kommer ligga på 4500-5000 för version 1 och 5500-6000 för version 2.

Version 1 verkar vara en riktig budget variant som saknar en hel del extrafunktioner såsom inbyggd kortläsare och trådlös nätverksanslutning… samt att hårddisken ligger på 20 GB.

Version 2 har en hårddisk på 60 GB + alla extrafunktioner inkluderandes HDMI.

Playstation 3 som nöjesmaskin
Den är också tänkt som en ren nöjesmaskin och inte bara till för spel enbart… Därför har dom på Sony special anpassat ett Linux operativ system som ska vara till för att kunna surfa interaktivt på Internet med sin Ps-3.
Även musik, video och film ska vara anpassat till Ps3án.

Mer funktioner är också på G t.e.x röst och videosamtal för dom som behöver under t.e.x multiplayer spel mm. Sony kommer också försöka sälja film och musik i samband med detta eftersom dom redan äger rättigheterna till massvis med filmer och musik. Playstation 3 kommer med allra största säkerhet att bli en hit, se bara på Playstation 2 som redan sålt i cirka 100 miljoner exemplar så förstår man vilka förväntningar folk har…. men med all rätt också för att det kommer ju vara en av dom dyraste maskinerna på länge så då förväntar sig alla en väldigt genom arbetad produkt.

Förhandsboka Playstation 3 har redan många gjort
PS3 med sju processorkärnor !

En annan spännande del av Playstation 3 hysterien är spelen som komma skall :)
Här är en topplista på dom mest omskrivna spelen för tillfället:

Från Gamerankings

1. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots Konami
2. Stranglehold Midway
3. Killzone SCEA
4. Peter Jackson’s King Kong: The Official Game of the Movie Ubisoft
5. Resident Evil 5 Capcom
6. Unreal Tournament
7. Fight Night Round 3 EA Sports
7. Sony the Hedgehog Sega
9. Ni-Oh Koei
10. Medal of Honor: Airborne EA
10. Warhawk SCEA
10. Alan Wake

Man kan ju bara konstatera att alla titlar nämda på denna lista ser väldigt intressanta ut, själv skulle jag vilja se Resident evil 5 mesta av allt, det verkar ruggigt trevligt.
Gå även in på Smygtitts sidan för Playstation 3 spel från ps3land.

Snart borde alla bra erbjudanden dra igång i samband med om att man förhandsbokar etc… Det bästa jag sett hittils för Playstation 3 är att man får en gratis DVD med på köpet om man gör beställningen men något bättre än det borde man kunna hitta inom en snar framtid.

Kommentera