Populära artiklar under 2007

Svenska Dagbladet har publicerat en lista med de populäraste artiklarna under 2007 gällande svd.se. Vad kan man då lära sig av detta? Jo man ser enkelt vilka ämnen och nyheter som intresserar den typiska svensken. Inte helt otippat så är det som vanligt artiklar relaterade till sex, skvaller, kändisar och våld som utmärker sig. Skriver du om något av dessa ämnen så är listor som denna en perfekt guide på vad dina läsare vill se mer av. Sex, fashion and violence är det vi svenskar bevisligen intresserar oss mest utav.

svd.png

Samma sak gäller i bloggosfären. Ta en titt på de mest lästa bloggarna på bloggtoppen´s lista så ser ni att det är bloggar som handlar om mode, sex, skvaller och kändisar m.m som toppar listan. Så det är bara att sätta igång och börja blogga, jag hörde att domänen modeskvallerkändis.se är ledig så du kanske ska regga den och börja tala ut?

Populära sökord på webben

New York Times har också en intressant lista där du kan läsa vad som är populärt på webbplatsen nytimes.com. Se listan Most popular articles.

Det är alltid intressant att se vad folk skriver om och söker efter i nuet så här kommer lite förslag på olika sajter som har listor på nyckelord och söktermet som folk gärna söker på:

  • Bloggar punkt se – Lista på poulära etiketter taggar som folk gärna skriver om.
  • Knuff – Aktuella ord på bloggportalen knuff.
  • Google Zeitgeist – Populära sökord på Google i olika länder. Ny lista varje månad.
  • Sesam -Sökmotorn sesam har en lista på populära sökfraser på indelat i webbsök, bildsök och nyhetssök.
  • Pricerunner – Populära sökord inom olika kategorier. I detta fall populära sökord inom tillbehör och spelkonsoler.

Det är många sajter som visar statisitk på sina mest använda sökord så det är bara ut och leta på nätet om du har en specifik nisch.

2 reaktioner till “Populära artiklar under 2007”

Kommentera