Kategorier
Sökmotoroptimering

Searchmeet

I helgen var jag på searchmeet på Grev turegatan och lyssnade på talare och träffade en hel del folk som håller på med eller är intresserade av sök.

Searchmeet känns egentligen som en SEO-forum träff fast med nytt ballt namn. De klassiska SEO-forumträffarna blir bara större och större varje år. Denna gång läste jag att platserna vart fullbokade på bara några timmar. Inte så konstigt om man får gratis mat och chans att dega i de sköna blåa fåtöljerna under presentationerna :)

Det som var nytt denna gång var att Simon, Per och Johan (som arrangerade) hade bjudit in lite internationella talare. En kul grej som gjorde det hela lite annorlunda.

Det hela var mycket lyckat och det är bara att gratulera arrangörerna till ett lyckat event. Det kan vara värt att checka in detta event nästa år igen speciellt för dig som inte vart på ett so far.

Talarna på konferensen var Gary Beal, Cristoph C. Cemper och Jesper Åström.

Så här såg programmet ut:

Program, Lördag 28 nov

13.30 Förmingel & registering

14.00 Gary Beal, Managing Director, Vanguard SEO

14.40 Kaffe

15.00  dinwebb.nu berättar hur företaget ser på sök och varför de sponsrar evenemanget

15.20 Bo Tidelius, copywriter, partner Fältman & Malmén. Interaktiv presentation

16:10 Kaffe

16.30 Jesper Åström,  Social Media Conversion Expert

17.10  Kaffe

17.30 Cristoph C. Cemper, Managing Director, Cemper.com

18.20 Middag & öl/vin mingel-  (Våra sponsorer dinwebb.nu står för middagen,  Dryck finns att köpa i baren. OBS, De tar ej kort)

20.00 “After Conference” på Undici

Dessutom bjöd en snubbe som heter Bo Tidelius oss på en uppgift mitt i allt. Vi fick i uppgift att köra lite fri brainstorming när det gäller marknadsföring för Ahlgrens bilar och hur det skulle gå till. Vi delades in i grupper och alla grupper fick sen skicka upp en representant som presenterade gruppens tänkande.

Efter konferensen så vart det mingel och party på Undici som ligger dörren bredvid.

Det var kul att få ett ansikte på flertalet personer man på något sätt kommit i kontakt med eller följt på nätet men inte träffat innan.

Några intressanta personer jag hann prata med var Karsten på Contentor, Carl Gustav på Be Better Online, Susanne på recepten med flera..

Sedan så var det såklart massvis av trevliga branschmänniskor som jag redan lärt känna lite sen förut som Anton, Nikke, Andreas Bard, Anders Granström o.s.v.

Jag kan verkligen rekommendera att gå på en sån här träff om ni inte gjort det förut.

Andra nyheter

Funderar på att starta aktiebolag. Men.. väntar tills nästa år isåfall eftersom beloppet sänks från 100.000 till 50.000. Kan vara värt väntan.

Jalmerot har äntligen fixat en Twitter sida och börjat röka cigarr :) Kolla även hans nya sida Valuta mäklare om du gillar Forex trading grejer. Personligen föredrar jag istället aktiehandel med hög risk och tighta stoplossar :)

Vill även passa på att tacka Herr Husman för hans kommentar och råd till mig på sin sida Nyhetsbloggen.

Det får vara nog för denna gång, på återseende mina vänner.

6 svar på ”Searchmeet”

Det var störigt att jag inte kunde komma. Finns många människor jag hade velat snacka lite skit med :)

Tänker dock verkligen försöka besöka ett flertal event nästa år. Det är på tiden tror jag.

Kommentera