Kategorier
Sökmotoroptimering

SEO: Simon, Nikke, Jim och the Bard man

Det har hänt lite på SEO-fronten.

Simon Sundén har tillsammans med sin affärspartner Erik nu dragit igång Iconvert som lägger fokus på Internetmarknadsföring och Webbanalys som sina starka kort. Jag som trodde det skulle vara Per istället för Eric så där hade jag fel. Simon Sundén är nog den som har mest information om det hela så gå in och läs mer på hans blogg om ni är intresserade. Jag önskar Simon och Erik ett stort lycka till och ska bli spännande att se hur det hela utvecklar sig.

Nikke Lindqvist har slutat på Agent Interactive nyligen och jobbar som fristående konsult nuförtiden. Med andra ord så kommer Agent Interactive få mindre publicitet i bloggosfären etc nu när Nikke är borta. Min gissning är att Agent Interactive kommer satsa mindre på SEO annars hade de nog köpt Nikke tillbaka. Nikke vart Google-bombad nyligen också och jag börjar också misstänka lite ugglor i mossen eftersom denna sida (min blogg) nu rankar topp-10 på SEO. Lite märkligt eftersom jag inte på ca 1 år lagt tid på att skapa inlänkar eller liknande. Det kan dock också bero på att jag fått ett gäng bra inlänkar till min artikel: SEO för WordPress där akronymen SEO ofta förekommer i inlänkarnas ankar text. Hursomhelst så har Google-bombningen av Nikke enbart bidragit till positiva effekter för herr Lindqvist eftersom han har så pass stor läsarkrets vilket bidragit till en hel del starka inlänkar.

Jim har dragit igång SEO-proffs.sesom är en sida som listar svenska SEO-aktörer stora som små. Så här ser min profil ut för närvarande på SEO-proffs.se. Just nu finns ett 20-tal listade men det kommer säkerligen byggas på efter tiden. Tanken med det är väl att Jim som äger forumet SEO-forum.se ska få fler guider etc skrivna på SEO-forum som SEO-proffsen senare kan länka till på sin profilsida för att visa att de är aktiva eller något i den stilen. Lycka till med sidan Jim :)

Idag så var jag även och kikade på en lokal tillsammans med min branschkollega Andreas Bard. Just denna fanns på centrala Kungsholmen vid Västermalmsgallerian. Ser lovande ut men det är dock en del att fixa om vi (4-5 pers) ska sitta där.

Extratips: För er som inte följer dan.se som handlar om exempelvis Postens aktiviteter eller UPS policy så rekommenderar jag er att göra det. Mycket underhållande läsning. :)

2 svar på ”SEO: Simon, Nikke, Jim och the Bard man”

Kommentera