Sociala bokmärken till din blogg

Det blir allt vanligare med sociala bokmärken. Det ploppar ständigt upp nya varianter. Nu finns det en smart lösning för dig som är bloggare.

Det finns en del svenska tjänster nuförtiden som fungerar ungefär som digg.com. På digg.com så är det besökarna själva som bestämmer innehållet på sajten genom att lägga till länkar till intressanta artiklar. Därefter röstar besökarna på dem artiklar dem tycker är bra och de artiklar som fått flest röster tar sig till startsidan och får därmed maximal synlighet. Ett smart system som gjort sidan otroligt populär. Nu finns det svenska varianter av denna ide. För att nämna ett par stycken finns digga.se färskpressad.se och sovrat.se.

Till alla som bloggar med wordpress så har jag ett tips som gör det ruggigt enkelt att implementera snabblänkar till sidor som digga.se mm.
Det fungerar så att när en besökare läser en av dina bloggposter så är allt som behövs göra en knapptryckning så röstar han på just din artikel. I den här bloggen så hittar du dessa knappar längst ner på varje artikel (ej startsidan) .
Agaton tipsade mig om en sida med det perfekta verktyget för att enkelt baka in dessa länkar i dina bloggposter.
För att tanka ner och läsa mer om denna wordpress plugin besök då Mickey’s inlägg: Bloggosfärplugin Alldigg. Tack vare Mickey så hittade jag även Mathias Amnell´s bloggosfärplugin
som också är den jag använder. Båda plugins verkar rätt stabila och det är nog designsmak som avgör vilken man väljer. Härligt att se att svenskar börjar göra modifikationer till alla dessa plugins som finns. Hittar ni fler svenska WordPress pluggar så kommentera gärna här så skriver jag en bloggpost om det. Jag är ett WP freak så jag diggar nästan alla plugins ;)

En annan intressant grej vore om man automatiskt kunde länka till relaterade poster på andras bloggar. Dem bloggar som skulle vara med är bloggar man själv valt ut och man skulle själv kunna bestämma vidden av sitt nätverk. Jag får forska lite i den frågan när jag har mer tid. En bra sida att besöka om man vill få lite inspiration av strukturen till sin blogg är Wp-plugins.net. Där hittar man massvis med trevliga plugins att leka med.

En kommentar till “Sociala bokmärken till din blogg”

  1. För en stor lista över sociala bokmärkes siter ordnade efter pagerank så kolla länken nedan ;)
    danielnorin punkt com/index.php/marknadsforing/basta-sociala-bokmarkes-siterna.html

Kommentera