Rankingresultat i Iphone

Jag har provat alla möjliga appar för att försöka klura ut vilken som är den bästa för att kolla rankingen via en Iphone. Det finns en hel del intressanta SEO-appar till Iphone. Dock så tycker jag man inte har ett så pass stort behov av många när man använder en Iphone. Kravet för en sökmotoroptimeringsapp är att den ska vara enkel och snabb att använda. En sak som däremot passar utmärkt som app är verktyg för att snabbt kolla rankingen på uvalda sajter och nyckelord. Det går snabbt och är hyfsat tillförlitligt om man vill få översikt på rankingen.

Bästa appen för ranking är SEO Search Ranking

Har provat cirka tio olika appar som ska kunna mäta rankingen. Kraven jag haft på apparna är enkla:

  • Användarvänlig – Det ska vara enkelt att lägga till domäner och sökord. 
  • Rankingen ska vara hyfsat pricksäker. Jag förväntar mig inte 100% korrekt ranking genomgående.
  • Stöd för svenska serpen

App för sökmotoroptimering

Bland de appar jag provat har vi bland annat SERPs SEO Keyword Rankings, Search Ranking Checker, SEO Keyword Ranking, SEO Ranks och SEO Search Rankings. Bland alla de appar jag provade var det en som stack ut från mängden. Tyvärr så är det en betalversion och kostar 28 kronor med det är det värt med tanke på att den fungerar väldigt bra. SEO Search Rankings är helt överlägsen alla andra appar jag provat och den är värd de 28 kronor som den kostar att ladda ner. Tipset är helt enkelt att ladda ner SEO Search Rankings redan från början och inte göra som jag och spendera alldeles för många timmar på att testa buggiga SEO-appar. Jag ställde även frågan på Twitter och många svarade och rekommenderade även SEO Search Rankings. En bra app helt enkelt.

Så här ser appen ut in action

Klicka för att se större bild.

Nu väntar vi bara på att Gserp ska släppa en app till deras tjänst. Den skulle jag kunna betala 50kr för.

Intervju om sökmotoroptimering på SEO Experts

Markus Jalmerot som driver SEO specialist i England har skapat en ny sida späckad med SEO-godis. Den nya sidan ligger på domänen seoexperts.co.uk. Här har Markus intervjuat ett gäng SEOs bland annat även Tomas Axelsson från Getupdated.

SEO Experts
SEO Experts

Markus Jalmerot lärde jag känna när jag jobbade på Getupdated med SEO. Det var faktiskt så att det var han som rekryterade mig efter att vi haft kontakt fram och tillbaka på olika forum bland annat SEO-forum.se som var nystartat på den tiden. Ett förslag till SEO-Experts är även att intervjua Jim Westergren som är grundaren till SEO-forum.se.

Intervjun med mig hittar ni här. Sidan är på engelska. Just nu i skrivande stund finns det tre intervjuer uppe, James Welch, Tomas Axelsson och den med mig.

Önskar Markus lycka till med den nya sidan och hoppas på att se fler intressant intervjuer om sökmotoroptimering publicerade. Hittar någon av er läsare andra SEO-intervjuer så får ni gärna tipsa i kommentarerna till detta inlägg.

Ny SEO-tjänst / Nylansering av Svensk SEO

För ett par dagar sedan så lanserade jag tillsammans med Joel och Anton min nya webbshopp Svensk SEO. Det är en ny typ av tjänst som är väldigt annorlunda det vi tidigare sett på svenska marknaden när det gäller sökordsoptimering och Google-annonsering.

Svensk SEO

Det finns flera unika grejer med själva produkten och här tänkte jag ta upp ett gäng.

  • Ett transparent pris – Du vet vad det kostar och kan jämföra priser själv. Jag vill gärna att du provar att jämföra för då kommer du se att mina priser är till fördel för mina kunder.
  • Låg kom igång kostnad – Det finns många som vill in i SEM sfären men vet inte riktigt vad de ska börja. Då är detta paketet perfekt. Kunder betalar en väldigt låg kostnad för att kickstarta sin Internetmarknadsföring.
  • En konkret produkt – Hur ofta när du surfar runt på SEO-sajter kan du då avgöra direkt vad du får om du skulle köpa? Händer inte så ofta eller hur?  Med Svensk SEO kan du få det.
  • Kortbetalning – Tack vare att man snabbt och smidigt kan betala med kort via Certitrade så kommer man även snabbare igång med sin Internetmarknadsföring. Att man får 500 kronor i rabatt om man handlar med kort i Svensk SEO butiken är en till anledning till varför kortbetalning är bra för kunden.

Webbshoppen är byggd i WordPress som grund. Om ni känner till muminmuggar.se så kanske ni känner igen designen? Det beror på att ägarna till den (Joel och Anton) hjälpte mig att komma igång med min shop och lånade element av sin Mumindesign.  Jag kan rekommendera Joel och Anton till den som vill ha hjälp med att bygga en webbshop i WordPress. De är duktiga, så tack grabbar! :)

Gå in på www.svenskseo.se om ni vill läsa mer. Länka gärna hit till denna bloggpost eller till webbhoppen om ni tycker att detta är intressant.

Tack alla ni som kikat på tjänsten i förhand, hjälpt och kommit med förslag och synpunkter på den: Nikke, Simon, Marcus, Jonny, Andreas, Christian med flera. Vill ni kommentera angående denna tjänst så gör gärna det genom att snickra ihop en bloggpost eller att kommentera direkt här i detta inlägg. Alla inlänkar jag får till shoppen eller denna bloggpost är jag ytterst tacksam för.

Google-bomb

Christian Rudolf skrev en bra artikel nyligen om en Google bomb. Det är ett gammalt klassiskt fenomen som sätter sig på tapeten då och då i samband med att någon skapat en Google-bomb som fått uppmärksamhet.

Vad är en Google bomb?

En Google-bomb går ut på att man får en sida som man själv inte styr över att ranka på ett visst nyckelord eller kanske även en fras. Tricket är att först hitta nyckelordet eller frasen på sidan du skall Google-bomba.

Man skapar enkelt en Google-bomb genom att länka till en utvald sida med en specifik ankartext på länken. Ankartexten skall vara samma ord eller fras som du vill att sidan skall ranka högt på.

Skillnaden på en Google bomb och vanligt länkarbete är att när det gäller en Google-Bomb så är inte alltid den utvalda sidans ägare medveten om att en ny typ av ranking erhållits. Ett klassiskt exempel är när en sökning på ”Miserable Failure” via Google.com visade George Bushs profilsida som resultat nummer ett.

En skön Google-bomb

Kanske inte en bomb, en roundkick-attack snarare. Här är en typ av bomb som jag personligen tycker är väldigt underhållande. Exemplet nedan med Chuck Norris är ju inte i sin rätta definition en ”äkta” Google Bomb men förtjänar helt klart att visas upp :) Prova själv att söka på Find Chuck Norris och klicka sedan på ”Jag har tur”.

Chuck Norris
Chuck Norris – Klicka för större bild

Har ni som läser några bra exempel på Google-bomber och liknande så posta gärna en kommentar.