Kategorier
Sökmotoroptimering

Pagerank

Pagerank är ju Google´s patenterade mätnings verktyg av popularitet mellan olika webbplatser och det finns såklart en hel del verktyg att leka med när det gäller just Pagerank.

Det kommer hela tiden nya uppdateringar på alla möjliga pagerank verktyg och rent generellt så är faktiskt dom flesta så kallade Pagerank Prediction verktygen ganska dåliga. Speciellt i dagsläget eftersom förra pagerank uppdateringen var väldigt oförutsägbar… Jag fick t.e.x Pagerank 6 på en sida som egentligen borde fått pagerank 3-4 ??? Nåja vi får se vad som händer i nästa uppdatering då kanske det har stabiliserat sig.

Man bör ju inte stirra sig blind på Pagerank det är bara ett mått och återspeglar egentligen populariteten på dom sidor som länkar till dig i första hand… Så försök få inlänkar från gamla etablerade domäner dom har oftast ett högt pagerank värde vilket i sin tur gör att du också kommer få högre Pagerank efter ett tag.
Pagerank uppdateras sällan ca 4 gånger per år enbart så det är inget man bör hetsa upp sig för och känna sig tvingad över att ha ett högt pagerank värde. Det är nästan bättre att ha Pagerank 0 istället för Pagerank 1 el Pagerank 2, en sida som har Pagerank 0 förstår oftast folk att sidan är ny… har man däremot pagerank 1 eller 2 så tror man att sidan ej blivit uppdaterad och lite bortglömd.

När man börjar skaffa inlänkar till sidan så brukar den normalt hamna på en Pagerank 3-5 i början, det är också vad dom flesta aktiva sidor verkar ha… Ska man ta steget längre och försöka få upp sidan till Pagerank 6 eller kanske t.o.m pagerank 7 då krävs det att man vet vilka slags inlänkar man skaffar sig.
Har man ett stort antal länkar redan pekandes mot sin hemsida men ändå ett dåligt pr värde kan man faktiskt nuförtiden köpa länkar i syfte att pusha upp sin Pagerank.
Detta anses vara lite halv skumt fortfarande och ligger i gråzonen när det kommer till sökmotoroptimering.
Men att köpa en eller ett par stycken länkar tycker jag iaf är helt ok, det bästa är ju om man kan få två flugor i en smäll m.a.o om du köper en länk som du både får besökare ifrån och som höjer ditt PR värde ännu bättre är det om temat på sidan du har köpt länken ifrån är 100% relataterat till innehållet på den site som du får länken till.

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

2 svar på ”Pagerank”

Kommentera