Kategorier
Sport & Träning

Ronaldinho i VM 2006

Kommer Brasilien med Ronaldinho i spetsen att ta VM guld?

Snart drar sommarens i särklass mest uppmärksammade händelse igång, det är väl ingen som missat att Fotbolls VM börjar den 9e juni!!! Dom favorit tippade lagen är ett flertal men alla håller väl med om att det är Brasilien som anses som en av dom hetaste kandidaterna.
I Fotbolls VM 2002 tog Brasilien hem guld pokalen i finalmatchen mot Tyskland, kan dom upprepa samma stora bedrift även i detta VM?
Det tror i alla fall Ronaldinho…. Brasiliens stora stjärnspelare som till vardags spelar i FC Barcelona tillsammans med ett flertal andra stjärnor.

Ronaldinho tror att Brasilien tar guldet men att dom kommer få kämpa för det

I gruppspelet kommer Ronaldinho & Co få möta Kroatien, Australien och Japan, kanske inte Vm´s tuffaste grupp men eftersom det är just VM så kommer lagen ge allt och antagligen även höja sig en nivå så Brasilien kommer inte få det helt lätt.

Om Brasilien skulle åka ut redan i gruppspelet skulle detta ses som en stor skandal inte minst i hemlandet Brasilien där förväntningarna är skyhöga på landslaget… Detta innebär ett extremt stort ansvar för landslags spelarna med Ronaldinho i spetsen som vann FIFA´s pris för världens bästa spelare 2004.
Ronaldinho känner sig säker inför sin uppgift och visar inga tecken på oro att hjälpa laget till final nu i Tyskland 2006.

Ronaldinhos debut i Brasilianska landslaget

Ronaldinho gjorde debut i landslaget 26é Juni 1999 mot Lettland och gjorde även mål i sin första turnering som han spelade i mot Venezuela i Copa América, Brasilien vann denna gång hela turneringen.
I fotbolls VM 2002 så var Ronaldinho ordinarie i landslaget och hjälpte Brasilien att vinna VM bucklan.

Vi får se nu hur det går för Ronaldinho och gänget i VM, förhoppningsvis så ser vi ju hellre att Sverige vinner VM… Det kanske låter omöjligt men tänk på att om Finland kan vinna melodifestivalen så är allting möjligt ;)

Av Marcus Westberg

Sökmotoroptimering som jobb och hobby.

Kommentera