Kategorier
Sport & Träning

Sverige – England i VM 2006

Sverige spelar den sista matchen i gruppspelet mot England på Tisdag den 20é Juni i Köln.
Om du hade tänkt vara på plats så ligger nu priset för 2 st biljetter Sverige-England på ungefär 40,000 kr !!!! Priset på biljetterna är så högt för att både Sverige samt England ligger nära geografiskt samt att England är en fotbollstokig nation sen är det ju också sista matchen i gruppspelet (grupp B) som avgör om Sverige eller England får möta Tyskland efter gruppspel.
Man kan spekulera men att få möta tyskland på direkten efter gruppspelet blir ingen enkel match vare sig för Sverige eller England.

England tuff motståndare?
England har ju ett väldigt bra lag men faktum är att Sverige inte förlorat mot England i internationella fotbollsmatcher på 38 år senaste gången England slog Sverige var i London 1968 då dom vann med 3-1.
På sidan finns även en bild på Terry Butcher även kallad för Kapten blod om man ser bilden förstår man varför ;)

David Beckham & Co
Svenskarna får se upp med David Beckham, Englands frisparks specialist och även lagkapten som har en riktig talang för att kunna knorra i kulan i kryllan ;)

Video på David Beckham´s mål i vm 2006

Men Svenska försvaret har faktiskt varit bra och inte bara bra faktiskt utan extremt bra dom har i stort sett varit felfria i Sveriges 2 senaste matcher, det är bara att hoppas att det håller i sig.
Sveriges stora problem ligger som alla redan vet i offensiven, därför var det så skönt när Fredrik Ljungerg lyckades nicka in den i 88é minuten.

England och Sven-göran Eriksson kommer inte få någon lätt match mot Sverige och England kommer förhoppningsvis få svårt att komma igenom det svenska försvaret speciellt när Sverige har spelare av den klass som Olof Mellberg mm som hittils spelat väldigt bra. Om nu England skulle vinna över Sverige med 1 mål och Trinidad & Tobago vinner sin match mot Paraguay med 2 mål så blir det faktiskt lottdragning mellan Sverige och Trinidad & Tobago. Men Paraguay däremot har ju förlorat sina 2 matcher och det vore ju skam för hela nationen om dom bara gav upp sin sista match mot Trinidad & Tobago…. dom kommer nog ge järnet i sista matchen för att visa för hela Paraguay att dom inte är ett dåligt lag.

Den brittiske bulldogen Wayne Rooney kan också bli rätt farlig då han har en väldigt aggresiv och välfungerande anfallsteknik nämligen: full fart framåt i 190 blås och sparka på allt som rör sig, våran svenska motsvarighet till det är ju Marcus Allbäck som är en av dom som visat riktig anfalls vilja. Allbäck fick även en assist i matchen mot Paraguay när Fredrik Ljungberg nickade in bollen.
Det ser ut som att Allbäck kanske kommer få starta nu i matchen Sverige-England eftersom Zlatan är skadad.
Läkarna gav i alla fall inte alltför dystra besked om Zlatan Ibrahimovic och han tros eventuellt kunna vara med i åttondelsfinalen…. om då inte Trinidad går och vinner och Sverige förlorar mot England men just nu ser det ljust ut för Sveriges del och allt pekar på att Sveriges landslag går vidare ur gruppspelet.

Kanske Sverige-Ecuador
Ecuador är klart för vidare spel i vm 2006 då dom slog ut Costa Rica i den senaste matchen med 3-0.
Redan efter 8 minuter så nickade Carlos Tenorio in bollen i Costa Rica´s mål på pass från mittfältaren Luis Antonio Valencia.
Costa Rica hade stora problem att få ordning på sitt anfalls spel och efter 29 minuter så bytte dom ut mittfältaren Danny Fonseca mot anfallaren Alvaro Saborio.
Därefter orkade inte Costa Rica komma tillbaks och nu är dom tillsammans med Polen utslagna ur Grupp A.

Kommentera