Undvik Domain Renewal Group
Idag fick jag ett brev från Domain Renewal Group postat från Jamaica, NY.
Min första tanke var att det var säkerligen en gammal domänregistrar som jag haft som nu ville göra lite reklam. Fel hade jag.
Jag skriver den här posten för att varna andra som fått brev från DRG. Ni behöver alltså inte betala denna förslag till faktura om ni fått liknande brev själva.
Här kommer en bild på brevet som jag tog med kameran:

Några tecken på att något fishy är på G kan läsas i listan under:
1: Jag har ingen registrar som kallar sig Domain Renewal Group av vad jag kan minnas.
2: Domänen svenskseo.com har jag nyligen förnyat.
3: Postat från Jamaica NY, men de vill att jag skall skicka tillbaka till London, England. De vill dessutom att jag skall betala porto. Ska jag ge bort mina kreditkortsuppgifter till någon så kunde de ju iaf ha betalat portot kan man tycka. Snålt av dem.
4: Frågar efter kreditkortsuppgifter. Hur ofta skriver du ner dina kreditkortsuppgifter på brev via request och skickar till okända mottagare? Inte ofta va, och om du gör det så lägg av med det. Det här är den tydligaste varningsklockan.
5: Efter lite snabb-googlande så får jag intrycket av att Domain Renewal Group i stort sett bara har negativt skrivet om sig.
6: Google´s förslag är ändå för roligt precis då man skrivit klart Domain Renewal Group, se bild:

För er som är intresserade tog jag även ett foto på DRG`s avtal, klicka för att förstora.

Här är en annan bloggare som också fått äran av att ha blivit kontaktade av DRG: thodah.blogspot.com
Trots att det finns mycket redan skrivet som varnar så kan jag tänka mig att vissa ändå skriver ner sina kreditkortsuppgifter och skickar in till London. Detta beror nog oftast på oerfarna webmasters som precis börjat med domäner, webbhotell och hela den grejen. Men nu vet ni.