Kategorier
Internet kategori

Tips på ett par bra Firefox extensions/tillägg

Nu då jag har skaffat mig en ny dator och återigen installerat Firefox och allt annat så passade jag på att göra en rensning på pluggarna. Det är samma tillägg man gång på gång sparar och frekvent använder.

Här kommer ett par bra tips på Firefox pluggar som du kanske gillar.

Översikt-Firefox-tillägg
Översikt-Firefox-tillägg

CacheIt!

Superbra och enkel pryl som helt enkelt låter dig se cache´t på en sida från Google, Way back Machine eller Coral.

Colorzilla

Låter dig markera en färg i Firefox som du sedan kan se hex-koden för nere i browsern. Inkl klipp och klistra funktioner med mera. Rekommenderas varmt.

Flagfox

Jag använder flagfox enbart till en sak. Jag ser om servern på sidan jag är inne på är svensk eller utländsk. Det finns säkerligen ett flertal mer användningsområden. Enkel och bra plugg som visar en flagga tillhörande landet servern står i till höger om URL-fältet.

Kwout

En ball liten pryl som klipper ut bilder åt dig i Firefox. Perfekt om du som jag ofta bara vill åt en liten bild på en sida eller liknande. Du slipper dessutom redigera skärmdumpar i bildprogram ofta med hjälp av denna behändiga extension.

Measure it

Låter dig mäta avstånd i Firefox. Klicka på ikonen för measure it och du får upp en ruta som du kan justera hur du vill. När du justerat klart ser du automatiskt hur hög och bred din ruta blivit. Bra om man exempelvis vill prova/mäta Google adsense annonser eller liknande.

Measure it
Measure it

NoScript

Precis som namnet antyder så blockar den script på sidor. Massvis med inställningsmöjligheter och du slipper se annonser på andras webbplatser också om du så vill det.

Search Status

En utmärkt SEO-plugg för firefox. Detta är den enda SEO extension som egentligen behövs för Firefox. (Tipsa gärna om ni har bättre på lager). Den kollar det gamla vanliga vilket är backlinks, indexed pages, robots, meta tags med mera. En av de bästa grejerna med den är dock funktionen ”Highlight nofollow links” vilket gör allt väldigt enkelt och tydligt i vissa fall.

Sen finns det som vanligt mer på Mozilla sidan. Det gäller att testa sig fram och hitta sina favoriter. Populärt just nu är också en del Twitter addons. Har du något bra tips på pluggar du inte kan leva utan? Nåja, iaf pluggar som gör arbete på webben lättare då.

3 svar på ”Tips på ett par bra Firefox extensions/tillägg”

Intressant bloggpost, bloggade själv för ett tag sen kring plugins. Har inte testat NoScript men kör med tab permissions. Där kan man stänga av efter flikar bl.a. Verkar som vi använder Search Status av samma anledning till stor del. Till att highlighta nofollow. Ger en riktigt bra bild vid länkar.

Jag körde också SEO-books toolbar men tycker att den var lite för rörig. Man behöver inte ha allt för många inställningsmöjligheter.

Svara

Kommentera