Tondöv ?

Är du tondöv? eller är du bra på att identifiera toner? Fortsätt då att läsa här!
För alla som pysslar med musik så borde den här lilla artikeln vara rätt intressant!
Tack vare det underbara MSN messenger så hittade jag en sida där man kan göra ett snabbt test för att se hur pass tondöv man egentligen är eller inte är.

Det går ut på att man ska svara på 36 frågor! (oroa er inte det går snabbt) för man får endast två alternativ att välja emellan. Man får lyssna på 2 stycken ljudfiler i snabb följd på varje fråga och sen svara på om dom 2 styckena är identiska eller ej. Det låter ganska enkelt eller hur? men jag fick bara rätt på 80,6 % av frågorna första gången jag gjorde testet, vilket betyder att jag antingen inte koncentrerade mig eller att jag har problem att höra små skillnader mellan olika toner…. Rekommenderas starkt till alla som pysslar med musik iaf, och jobbar du med musik bör du få över 95% på första försöket så nu är det bara för dig att prova att klicka på nedanstående länk om du är tondöv eller ej.

Till testet: Tondöv

2 reaktioner till “Tondöv ?”

  1. Jag har precis startat upp mitt projekt arbete om tondövhet så det här testet kommer jag absolut göra! ´Länkar hit från min blogg.

  2. 86.1% kammade jag hem. Klockan är 01:20 och jag försöker hålla låg volym, det kanske påverkade lite. Annars inbillade jag mig att jag skulle få mycket mindre.

    Roligt test!

Kommentera