Kategorier
Sökmotoroptimering

Viktiga faktorer när det gäller sökmotoroptimering – SEOmoz bjuder på en godbit

Ok! Ibland hittar man riktigt bra länkar och nu har jag hittat en ruggigt bra om du vill lära dig mer om sökmotoroptimering.

SEOmoz SEO-guide

Det finns ett flertal olika faktorer som spelar in när sökmotorerna bestämmer hur dem skall ranka sidor. SEOmoz bjuder just nu på en välgjord guide som behandlar i stort sett alla dem faktorer vi hittils har tänkt på. Dock så verkar det som dem håller tillbaka på det som jag skulle kalla för strategitänk när det gäller SEO. Men iaf så bör ni kolla in SEOmoz Search engine ranking factors. Den är framställd av 37 stycken rätt så kända personer inom sökmotoroptimering så det är rätt så intressant.
Är du nybörjare inom SEO sökmotoroptimering så skulle jag rekommendera dig att även läsa GetUpdated´s SEO blogg som vi på Eastpoint/GetUpdated har lyckats riktigt bra med. Sökmotoroptimering är ingen raketforskning men!!! det finns anledningar till varför vissa lyckas med sin SEO och varför vissa helt tappar. Mycket handlar förstås om tid och viljan att lära sig. Varje vecka ser jag eller hör talas om företag som struntar i sin sökmotoroptimering och internetmarknadsföring. Med lite rutin så kan man snabbt urskilja dem företag som har chans att lyckas på nätet och dem få som faktiskt internetmarknadsföring inte passar för. Det sorgliga är att vissa företag är som gjorda för att vara synliga på Internet inte har den blekaste aning om sin egen potential. Skulle dem göra lite mer research så finns det i många fall miljonbelopp att tjäna in på Internetmarknadsföring. Inte konstigt att branschen har växt med 800% de senaste åren….
Jag tror att vi står inför en stor omväxling. Fler och fler kommer fatta intresse för IM (internetmarknadsföring) och i samband med det kommer hela branschen att förändras. Det kommer inte längre funka med traditionell annonsering utan företag kommer bli tvingade att annonsera på Internet p.g.a hårdare konkurrens. Dessutom är Internetannonsering i 7 fall av 10 mer relaterad än t.ex TV reklam så gärna mer sånt.

Kommentera