Villa Godthem, betyg efter ett besök

Villa Godthem är en klassisk restaurang på Djurgården i Stockholm som har nyöppnat (sommaren 2011) efter en omfattande makeover av Grupp F12 med bland annat stjärnkocken Melker Andersson inblandad. Melker verkar vara väldigt aktiv på stället då jag sett honom livfullt dirigera personalen båda gångerna jag varit där.

Läget på Djurgården är riktigt bra och det ligger nära vattnet precis bredvid den populära strandpromenaden där man har joggat hundratals gånger.

Efter ett besök på en fredagkväll kan man konstatera att stället är populärt och fyllt av gäster som njuter av den goda maten och det perfekta läget.

Mitt betyg för kvällen
Mat: 4/5, Service: 3/5, läge: 5/5 och till sist valet av viner på menyn: 5/5. Heja Melker!

Innan maten till fördrink eller liknande serveras 3 sorters hembakat bröd med smör. Ljust, mörkt och tunnbröd. Väldigt gott bröd.

Fördrink: Off shore
Varmrätt: Gösen
Vin till varmrätt: 2009 VOUVRAY CLOS DE ROUGEMONT Domaine Vigneau Chevreau, Loire, FRA
Dessert: Chokladkaka, macchiato och en spritig Calvados.

Se hemsidan för Villa Godthem för menyer etc.

Jag har egentligen bara ett frågetecken gällande Villa Godthem. Till planksteken och till torsken serverades det skivad lök gömd under duchessepotatisen. What´s the deal with that? :) Kommentera gärna om du vet eller har någon teori! :)

En kommentar till “Villa Godthem, betyg efter ett besök”

  1. Snart är det dags för ett nytt besök och då blir det ny utvärdering. Läget är ju kanon och på en sommarkväll är det underbart att sitta där på terassen.

Kommentera