Kategorier
Internet kategori

www.hotmail.com – Går det att använda med Mozilla Thunderbird och Microsoft Outlook?

Många använder e-post klienter som Mozilla Thunderbird och Microsoft Outlook. Vanligtvis skriver man in sin inkommande e-post server samt sin utgående. Om man vill mottaga mail från www.hotmail.com så är det inte alltid lika enkelt att hämta epost kontinuerligt eftersom hotmail inte ger information om inkommande och utgående servrar för emails.

Hotmail i Mozilla Thunderbirf, Microsoft outlook och i din mobiltelefon

För att läsa dina mail från www.hotmail.com i t.ex Thunderbird så krävs det att du använder dig utav en s.k mellanklient. Alltså någonting som kopplar samman ditt hotmail konto till en ingående mailserver. Det finns ett gäng ute på marknaden. Ta en titt på Izymail
som erbjuder sammankoppling till Outlook, Thunderbird, Evolution, Palm PDA, Pocket PC m.m.
Det finns andra klienter också men! kompabiliteten med Thunderbird 2.0 och Windows Vista är inte alltid den bästa så antagligen kommer vi få se en hel del nya varianter inom kort.
En annan grej med det hela är att Microsoft som exempel inte gärna vill stödja detta eftersom då tappar dem ”ad impressions” som exempel. Därför finns det ingen information eller ”how to” guider när man loggar in på sitt hotmail konto. Vill tillägga också att det finns ingen riktig garanti för det här med privacy och säkerhet med vissa av dessa klienter. Du får testa dig fram helt enkelt :)
Kommentera gärna och berätta om era egna lösningar för just detta med att läsa hotmail i Outlook och Thunderbird.

8 svar på ”www.hotmail.com – Går det att använda med Mozilla Thunderbird och Microsoft Outlook?”

Nej, Izymail kostar pengar (minst 130 kr/år och de talar inte om det förrän man angivit alla uppgifter. Dessutom går det inte att avsluta. Villkoren är mkt luddiga…) VARNING!!!

Jag skulle använda MICROSOFT MOBILE CONNECT, flytta alla email till OUTLOOK och sedan till ett konto på GMAIL!

Instruktioner finns nedan:

”Outlook Connector” är gratis

1) Logga in på HOTMAIL och gå till KONTAKTER. Välj EXPORTERA och spara filen på din dator.

2) Hämta hem gratis programmet OUTLOOK CONNECTOR för OUTLOOK 2003 eller OUTLOOK 2007 från MICROSOFT. Installera programmet

3) Alla dina mappar syns i OUTLOOK. OBS!!! Vänta tills alla email har laddats ned i respektive mapp!!! Det tar tid!!!

4) Flytta alla email till motsvarande nya mappar i PERSONLIGA MAPPAR (tex HOTMAIL-IN och HOTMAIL-UT osv)

5) Nu kan du göra en backup via ARKIV-meny och spara det som en PST-fil.

6) Använd sedan GMAIL och IMAP direkt i OUTLOOK. (Jag rekommenderar MOZILLA THUNDERBIRD och då måste du först importera allt från från OUTLOOK).

7) Kopiera email från OUTLOOK till GMAIL.

8) Du måste logga in på HOTMAIL minst var 30:e dag (???) för att ditt konto där ska försvinna (även dina email och kontakter försvinner).

Foxmail är ett gratis mail program som har inbyggd funktion att kunna hämta maiol från hotmail och Yahoo såsom POP mail. (För nyare hotmail konton tar hotmail dock numera betalt för att man ska få hämta mail på detta sätt. För äldre hotmail konton är det gratis. Foxmail finns på flera språk bl a engelska tyska och kinesiska.

Tack Roffe! Bra tips där! Nu är det nästan ett år sedan jag skrev det här inlägget så det borde finnas ett par vettiga alternativ. Det är dock som du skriver att Microsoft vill ha betalt och faktiskt så är hotmail.com den enda webbmailstjänsten jag känner till som inte är kompatibelt med typ någonting i stort sett.

Svara

Kommentera