Den svenska iGaming-branschen

Den svenska iGaming industrin har på senare år vuxit i en rasande fart och idag finns det hundratals olika spelsajter som riktar in sig mot svenska spelare. Sverige är ett av de länder som bidrar en hel del till branschens utveckling.

Några av världens främsta spelutvecklare kommer ifrån Sverige. Spelutvecklare som Yggdrasil, Quickspin, Play’n GO, Elk Studios och jätten NetEnt för att nämna några få. Kort och gott är det nästan alltid ett svenskt företag som nämns i casinonyheter just för att branschen är i ständig utveckling. Bortsett från spelutvecklare har även flera svenska tech-företag bidragit till en bättre spelupplevelse. Spelbolag vill kunna erbjuda snabba och säkra utbetalningar. Där har flera svenska tech-företag som Klarna, Swish, Zimpler och Trustly bidragit med sina tjänster. En annan ytterst viktig aspekt är registrering och samtidigt som man vill att det ska ske så smidigt som möjligt måste man även värna över kunders privatuppgifter. Bank-ID har gjort det både enkelt och säkert för kunder att registrera sig utan att behöva gräva fram gamla dokument.

Börsnoterade iGaming-bolag

Den svenska igaming-branschen fortsätter att ånga på och igamingaktier har blivit mer aktuellt med tanke på att intresset för igaming bara ökar. Idag är det ett flertal spelbolag som har aktier och är börsnoterade på Stockholmsbörsen. Betsson, Leo Vegas, Kindred Group är tre spelbolag som har aktier och även spelutvecklarna Evolution Gaming och NetEnt finns registrerade på Stockholmsbörsen. Tack vare branschens framfart de senaste åren har det varit stabilt för de flesta börsnoterade spelbolag.

Reglering med den svenska spellicensen

Under tidigare år har det varit väldigt enkelt för spelbolag att erbjuda både nya och återkommande spelare bonusar för att skapa ett intresse för att spela. I början av 2019 tillkom det dock en ny svensk spellag som förändrade hela spelmarknaden. Nu behöver alla verksamma spelbolag på den svenska marknaden en svensk spellicens. Idag har över 200 spelbolag blivit godkända och kan erbjuda sina tjänster till svenska spelare.

I och med den nya spellagen ändrades även reglerna för bonusar. Numera är spelbolag endast tillåtna till att erbjuda en bonus. Det kan antingen vara en välkomstbonus i samband med registrering eller en bonus som delas ut senare. Tidigare kunde spelbolag erbjuda nya som existerande spelare återkommande bonusar men det är nu ett minne blott. Ansvarsfullt spelande är en av de viktigaste orsakerna till varför den svenska spellagen infördes. Regeringen vill få bukt på spelberoende och därmed har det lagts fokus på just ansvarsfullt spelande. Detta har lett till att spelare idag kan använda sig av en funktion som heter ”spelpaus” vilket innebär att de kan stänga av sig själva från att spela.

Tidigare kryllade det av reklam för spelbolag på TV, radio och online men i och med den svenska spellagen har spelbolag även fått se över sin marknadsföring. Det är endast spelbolag med svensk spellicens som får marknadsföras via medier och marknadsföringen får inte rikta sig till dem som valt att använda sig av tjänsten ”spelpaus”. Detta har lett till att svenska spelbolag har fått tänka om och spelare får idag inte längre utskick i form av mejl och sms om de är registrerade hos spelpaus. Det återstår att se vad framtiden har att ge för den svenska igamingindustrin. För den som vill ha extra koll på de senaste nyheterna inom igaming är igaming.nu den perfekta sidan för att hålla sig uppdaterad.

Bitcoin-kursen

Nu har jag börjat pilla med ett nytt hobbyprojekt. Det är en sajt om Bitcoin och kryptovalutor generellt.

Här kan ni bland annat hitta ordlistor för kryptoslang, köpguider, nyheter eller se priset för Bitcoin i realtid i SEK, USD, EUR eller GBP.

Tanken är att bygga på sajten vartefter med bra information och utforska kryptovärlden mer och mer. Sajten hittar ni på adressen bitcoinfox.se.

Bitcoin-kursen i SEK