Upplevelser i Stockholm

Ska ni turista i Stockholm så finns det en uppsjö av olika aktiviteter att hitta på. På sajten Turist Stockholm får man en bra överblick över allt som man behöver som turist. Här finns tips bland annat tips på boende som exempelvis en gedigen lista på Stockholms trevliga vandrarhem som exempelvis den berömda båten Af Chapman.

Tips på aktiviteter i Stockholm

Här är en lista på aktiviteter som rekommenderas.

  • Stadsvandring i Stockholm City.
  • Sightseeing med båt på vackra Djurgården – Den kallas den kungliga kanalturen. Rekommenderas starkt på sommaren.
  • Ett besök i Gamla Stan – Upplev genom att bara promenera själv eller varför inte prova en guidad tur för att lära dig mer om Gamla Stans historia.
  • Gröna Lund – Nöjesfältet med något för alla på Djurgården. Tyvärr är öppningsdatumet uppskjutet detta år men om ni har möjlighet att besöka vid ett senare tillfälle så gör det.

För dig som söker något extra

Vid en resa så kan passa på att göra en eller flera lite mer extraordinära äventyr. Här kommer en till lista för den som inte nöjer sig med enbart hotellfrukostar, stadsvandringar och restaurangbesök.

Upplevelser du inte glömmer
  • Flyg luftballong – En helt underbar upplevelse som man inte glömmer i första taget. Kring en flygtur i ballongen så ingår det också en del trevliga ceremonier som att man får ett glas bubbel, introduktion av ballongpiloten, utdelning av diplom med mera. Åker du luftballong så har också den absolut bästa utsikten över hela Stockholm. Boka luftballong via Turist Stockholm.
  • Helikopter– För dig som inte nöjer dig med en stilla ballongfärd över Stockholm så finns även möjlighet att istället flyga i en helikopter. Flygtiden är kortare jämfört med luftballong men har man aldrig åkt med i en helikopter och är sugen på lite äventyr så är detta något att satsa på.
  • Stridsbåt 90 – Om en vanlig kanalkryssare är för långsam för dig så varför inte prova sightseeing med stridsbåt. 1000 hästkrafter och blixtsnabb manövrering är något som inte kan beskrivas utan måste upplevas.